Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Mämmimisu

2 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 0 min

Olisiko pääsiäisen jälkiruokasi ihana mämmimisu? Mämmiherkku saa rapeutta pikkuleivistä, täyteläisyyttä kermaisesta tuorejuusto-mämmiseoksesta ja raikkautta appelsiinista ja sitruslikööristä. Täydellinen yhdistelmä!

25.4.2006
Reseptin ainekset
8 annosta
100 g
pikkuleipiä
Täyte
1 kpl
appelsiinia
2 dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g
tuorejuustoa
3/4 dl
tomusokeria
200 g
mämmiä
2 rkl
sitruslikööriä
Tarjoiluun
2 kpl
kakia eli sharon-hedelmää
2 rkl
sitruslikööriä
1/2 dl
appelsiinitäysmehua

Levitä pikkuleivät tarjoiluastian pohjalle tai jälkiruoka-astioihin. Halutessasi voit murentaa ne karkeaksi rouheeksi.

Pese ja kuivaa appelsiini huolellisesti. Raasta appelsiinin oranssi kuorikerros ohuesti. Halkaise hedelmä ja purista mehut puolikkaista. Jos haluat misusta täysin pehmeää, valuta puolet appelsiinimehusta keksien päälle.

Vaahdota jääkaappikylmä vaniljakastike tai kuohukerma. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto ja tomusokeri kuohkeaksi. Lisää mämmi ja likööri tuorejuuston joukkoon voimakkaasti vatkaten. Lisää vaniljakastike- tai kermavaahto kevyesti sekoittaen ja kaada seos keksien päälle tarjoiluastiaan. Peitä astia kelmulla ja nosta jääkaappiin 2–4 tunniksi.

Kuori ja halkaise kakit. Viipaloi puolikkaat ja pane viipaleet kulhoon, valuta päälle likööri ja appelsiinimehu. Peitä ja nosta mämmimisu maustumaan jääkaappiin.

Annostele hedelmäviipaleet liemineen mämmimisun päälle juuri ennen tarjoilua.

Sharonit eli kakit eli persimonit voit halutessasi korvata vaikkapa tuoreilla luumuilla tai säilykeaprikooseilla tai -persikoilla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt