Maku

Mämmimisu

2 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
2 h
Olisiko pääsiäisen jälkiruokasi ihana mämmimisu? Mämmiherkku saa rapeutta pikkuleivistä, täyteläisyyttä kermaisesta tuorejuusto-mämmiseoksesta ja raikkautta appelsiinista ja sitruslikööristä. Täydellinen yhdistelmä!
KA
3.7
0
Julkaistu 25.4.2006


Reseptin ainekset (8 annosta)

  • 100 gpikkuleipiä

Täyte

  • 1 kplappelsiinia
  • 2 dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 200 gtuorejuustoa
  • 3/4 dltomusokeria
  • 200 gmämmiä
  • 2 rklsitruslikööriä

Tarjoiluun

  • 2 kplkakia eli sharon-hedelmää
  • 2 rklsitruslikööriä
  • 1/2 dlappelsiinitäysmehua
Tulosta

Levitä pikkuleivät tarjoiluastian pohjalle tai jälkiruoka-astioihin. Halutessasi voit murentaa ne karkeaksi rouheeksi.

Pese ja kuivaa appelsiini huolellisesti. Raasta appelsiinin oranssi kuorikerros ohuesti. Halkaise hedelmä ja purista mehut puolikkaista. Jos haluat misusta täysin pehmeää, valuta puolet appelsiinimehusta keksien päälle.

Vaahdota jääkaappikylmä vaniljakastike tai kuohukerma. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto ja tomusokeri kuohkeaksi. Lisää mämmi ja likööri tuorejuuston joukkoon voimakkaasti vatkaten. Lisää vaniljakastike- tai kermavaahto kevyesti sekoittaen ja kaada seos keksien päälle tarjoiluastiaan. Peitä astia kelmulla ja nosta jääkaappiin 2–4 tunniksi.

Kuori ja halkaise kakit. Viipaloi puolikkaat ja pane viipaleet kulhoon, valuta päälle likööri ja appelsiinimehu. Peitä ja nosta mämmimisu maustumaan jääkaappiin.

Annostele hedelmäviipaleet liemineen mämmimisun päälle juuri ennen tarjoilua.

Sharonit eli kakit eli persimonit voit halutessasi korvata vaikkapa tuoreilla luumuilla tai säilykeaprikooseilla tai -persikoilla.

Kommentoi »