Maku

Valkosuklaamoussella täytetyt suklaamunat villitsevät! Ihanan makea töhnämuna vie kielen menneessään

2 h 15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
2 h
Ihanan makea valkosuklaamoussella täytetty suklaamuna on juuri sopivasti överi pääsiäisherkku! Kokeile helppoa reseptiä ja valmista täytetyt suklaamunat pääsiäisen herkkupöytään.
KA
4.7
0
Julkaistu 20.3.2016


Reseptin ainekset (10 annosta)

Töhnämuna

  • 100 gvalkosuklaata
  • 200 gtuorejuustoa
  • 2 rklsitruunamehua
  • 0,5 dlsokeria
  • 2 kplkananmunanvalkuaisia
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 10 kplsuklaamunia
Tulosta

Täytetyt suklaamunat – ohje:

  1. Sulata valkosuklaa. Paras tapa sulattaa valkosuklaa on tehdä se mikrossa, mutta älä sekoita suklaata lusikalla ja sulata vain vähän aikaa kerrallaan.
  2. Vatkaa sula suklaa tuorejuustoon vähän kerrallaan. Lisää joukkoon sitruunamehu.
  3. Vatkaa valkuaiset ja sokerit vaahdoksi.
  4. Sekoita ensin puolet valkuaisvaahdosta ensin valkosuklaaseokseen, vasta sen jälkeen loput.
  5. Kuori suklaamunat ja poista niistä yläosa. Pursota täyte töhnämuniin ja laita ne jääkaappiin asettumaan mieluiten seuraavaan päivään, vähintään kuitenkin kahdeksi tunniksi.

Vinkki!

Kurkkaa myös toinen suosittu reseptimme: näiden töhnämunien keskeltä paljastuu hauska mangokeltuainen.

Kommentoi »