Valkosuklaamoussella täytetyt suklaamunat villitsevät! Ihanan makea töhnämuna vie kielen menneessään
2 h 15 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
2 h Ihanan makea valkosuklaamoussella täytetty suklaamuna on juuri sopivasti överi pääsiäisherkku! Kokeile helppoa reseptiä ja valmista täytetyt suklaamunat pääsiäisen herkkupöytään.
KA
4.7
Kuvat
Julkaistu 20.3.2016

Valkosuklaamoussella täytetyt suklaamunat villitsevät! Ihanan makea töhnämuna vie kielen menneessään
Reseptin ainekset (10 annosta)
Töhnämuna
- 100 gvalkosuklaata
- 200 gtuorejuustoa
- 2 rklsitruunamehua
- 0,5 dlsokeria
- 2 kplkananmunanvalkuaisia
- 1 tlvaniljasokeria
- 10 kplsuklaamunia
Täytetyt suklaamunat – ohje:
- Sulata valkosuklaa. Paras tapa sulattaa valkosuklaa on tehdä se mikrossa, mutta älä sekoita suklaata lusikalla ja sulata vain vähän aikaa kerrallaan.
- Vatkaa sula suklaa tuorejuustoon vähän kerrallaan. Lisää joukkoon sitruunamehu.
- Vatkaa valkuaiset ja sokerit vaahdoksi.
- Sekoita ensin puolet valkuaisvaahdosta ensin valkosuklaaseokseen, vasta sen jälkeen loput.
- Kuori suklaamunat ja poista niistä yläosa. Pursota täyte töhnämuniin ja laita ne jääkaappiin asettumaan mieluiten seuraavaan päivään, vähintään kuitenkin kahdeksi tunniksi.
Vinkki!
Kurkkaa myös toinen suosittu reseptimme: näiden töhnämunien keskeltä paljastuu hauska mangokeltuainen.

Nutella-töhnämunat – suklaakuoren alta paljastuva pähkinävaahto sulaa suussa
Maku

Töhnämunat hieman hauskemmin: valkosuklaatäytteen keskellä pilkistää mangokeltuainen!
Maku

Pääsiäisen överein suklaaherkku: Oreo-kuorrutettu supertöhnämuna pistaasirouheella
Maku

Pääsiäismuna lusikassa
Kotivinkki

Suklaamunakahvi – superhelppo jälkkäri aikuiseen makuun
Kotivinkki

Suklaamunatryffelit
Kotivinkki

Mignonkakku – tämän pääsiäisen hitti yhdistää suosikkisuklaamunat ja juustokakun
Maku

Suklaata, pastellinsävyjä ja näyttäviä koristeita – 12 pääsiäiskakkua, jotka kruunaavat kevään suurimman juhlan!

Pääsiäisen rahkakakku – suklainen linnunpesäkoriste takaa, että tämä kakku huomataan!
Maku

Suklainen juustopiiras
Maku