Maku

Töhnämuna – ihanan suklainen pääsiäisherkku

2 h 15 min
4.67
0

Töhnämuna – ihanan suklainen pääsiäisherkku

Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos
Töhnämuna on juuri sopivasti överi pääsiäisherkku! Tässä reseptissä töhnämunat saavat täytteekseen valkosuklaamoussea.

Ainekset (10 annosta)

Töhnämuna

  • 100 gvalkosuklaata
  • 200 gtuorejuustoa
  • 2 rklsitruunamehua
  • 0,5 dlsokeria
  • 2 kplkananmunanvalkuaisia
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 10 kplsuklaamunia

Tee näin

2 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN2 h

Tee töhnämunat näin:

Sulata valkosuklaa. Paras tapa sulattaa valkosuklaa on tehdä se mikrossa, mutta älä sekoita suklaata lusikalla ja sulata vain vähän aikaa kerrallaan.

Vatkaa sula suklaa tuorejuustoon vähän kerrallaan. Lisää joukkoon sitruunamehu.

Vatkaa valkuaiset ja sokerit vaahdoksi.

Sekoita ensin puolet valkuaisvaahdosta ensin valkosuklaaseokseen, vasta sen jälkeen loput.

Kuori suklaamunat ja poista niistä yläosa. Pursota täyte töhnämuniin ja laita ne jääkaappiin asettumaan mieluiten seuraavaan päivään, vähintään kuitenkin kahdeksi tunniksi.

MITÄ PIDIT?
4.67