


Aurinko lautasella
Persikkarahkapiirakka – mehevä kevätherkku valmistuu helposti säilykepersikoista
55 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 25 min
Persikkarahkapiirakka on takuuvarma suosikki! Muropohjainen piirakka valmistuu nopeasti säilykepersikoista, ja pehmeän täyteläinen rahkatäyte saa lisämakua sitruunasta.
Reseptin ainekset
8 annosta
Pohja
100 g
voita tai leivontamargariinia
¾ dl
sokeria
1
muna
2½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Täyte
1 prk (250 g)
maitorahkaa
1 prk (2 dl)
kuohukermaa
2
munaa
¾ dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
½
sitruunan raastettu kuori ja mehu
1 tlk (410g/240g)
persikkaviipaleita mehussa tai sokeriliemessä (säilyke)
(tomusokeria)
Persikkarahkapiirakka – ohje:
- Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna.
- Yhdistä kuivat aineet ja lisää voi-sokeriseokseen.
- Painele taikina jauhotetuin käsin piirakkavuoan (ø 26 cm) pohjalle ja reunoille.
- Sekoita rahka, kerma, munat ja sokerit keskenään. Mausta sitruunankuoriraasteella ja -mehulla. Levitä rahkatäyte piirakkapohjalle.
- Valuta persikkaviipaleet ja asettele piirakalle.
- Paista 200-asteisen uunin alaosassa noin 25 minuuttia, kunnes taikina on kypsää ja täyte hyytynyt. Anna jäähtyä. Koristele persikkarahkapiirakka tomusokerilla halutessasi.
Vinkki!
Voit käyttää piirakkaan myös persikanpuolikkaita ja leikata ne lohkoiksi. Jos haluat piirakkaan reilusti persikoita, käytä täytteeksi kaksi purkkia viipaleita tai puolikkaita.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat