Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Helppo ja herkullinen

Gluteeniton persikkapiirakka – ihana yhdistelmä makeita persikoita, raikasta sitruunarahkaa ja pehmeää muropohjaa

55 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 25 min

Gluteenittoman persikkapiirakan muropohja valmistetaan vaaleasta gluteenittomasta jauhoseoksesta. Helppo sitruunarahkatäyte antaa piirakalle kirpeän makean maun.

8.4.2025
Reseptin ainekset
8 annosta
Pohja
100 g
voita tai leivontamargariinia
¾ dl
sokeria
1
muna
2½ dl
vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1 tl
leivinjauhetta
Täyte
2 prk (à 200 g)
sitruunarahkaa (esim. Valio)
1 dl
kuohukermaa
2
munaa
1 rkl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
1 tlk (410g/240g)
persikanpuolikkaita mehussa tai sokeriliemessä (säilyke)
(tomusokeria)

Gluteeniton persikkapiirakka – ohje:

  1. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon muna.
  2. Yhdistä kuivat aineet ja lisää erissä voi-sokeriseokseen.
  3. Painele taikina jauhotetuin käsin voidellun piirakkavuoan (ø 26 cm) pohjalle ja reunoille.
  4. Sekoita rahkat, kerma, munat ja sokerit kulhossa tasaiseksi seokseksi. Levitä rahkatäyte piirakkapohjalle.
  5. Valuta persikanpuolikkaat, leikkaa ne kahteen tai kolmeen osaan ja asettele piirakalle.
  6. Paista 200-asteisen uunin alaosassa noin 25 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja täyte hyytynyt. Jäähdytä ja koristele persikkapiirakka halutessasi tomusokerilla.

Vinkki!

Voit käyttää piirakkaan myös persikkaviipaleita. Jos haluat piirakkaan reilusti persikoita, käytä täytteeksi kaksi purkkia viipaleita tai puolikkaita.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt