
Tällä kotileipurin uudella luottotuotteella onnistut pääsiäisen leivonnassa – katso herkulliset ja helpot reseptit
Leivonta on nyt helpompaa kuin koskaan, sillä rahkavoitaikinan avulla loihdit pääsiäispöytään sekä suolaisia että makeita herkkuja ilman turhaa vaivaa. Kokeile uutuustuotetta heti kahdella takuuvarmalla reseptillä: mehevällä peltilihapiirakalla ja rapeilla vohveleilla, joiden kruununa on suolainen tai makea salsa!
Leivonta voi olla yllättävän vaivatonta, kun taikina tekee työn puolestasi. Nyt kotileipureille on tarjolla toivottu uutuus, jota moni on kaivannut kauppojen hyllyiltä – Kymppi Rahkavoitaikinan avulla syntyy helposti ja nopeasti herkullisia leivonnaisia, niin arkeen kuin juhlaan.
Taikinan salaisuus piilee sen täyteläisessä maussa, monikäyttöisyydessä ja mehevässä rakenteessa. Rahka tuo taikinaan kermaisen ja hieman happaman vivahteen, mikä tekee siitä erityisen maukkaan. Taikina on helppo käsiteltävä ja heti sulatuksen jälkeen valmis käytettäväksi – eikä sitä tarvitse edes voidella. Riittää, että kaulitset tai taputtelet rahkavoitaikinan haluamaasi muotoon ja lisäät täytteet makusi mukaan.


Herkkuja pääsiäispöytään
Pääsiäisen suosikkeihin kuuluu perinteisiä ja uusia makuja, ja rahkavoitaikinan avulla voit yhdistellä niitä helposti.
Mehevä peltilihapiirakka on arkinen klassikko, joka sopii myös pääsiäispöytään, kun sen täytteeksi valitsee laadukkaita aineksia ja runsaan maustamisen. Vohvelit puolestaan tuovat keveyttä ja raikkautta juhlapöytään – ja niiden kanssa voi leikitellä eri täytteillä. Suolainen salsa tuo potkua, kun taas makea versio sopii täydellisesti jälkiruoaksi.

Vohvelinachot suolaisella ja makealla salsalla
Vohvelit
1 pkt Kymppi Rahkavoitaikinaa (2 pkt, mikäli teet molempia salsoja)
Hedelmäsalsa kermavaahdolla:
½ mango
1 kiivi
1 (veri)appelsiini
mansikoita
½ limen mehu
¼ ruukkua minttua
2 rkl sokeria
2 dl kermaa
1 tl vaniljasokeria
Tomaattisalsa fetavaahdolla
1 pkt (250g) kirsikkatomaatteja
1 valkosipulinkynsi
¼ nippu basilikaa
2 rkl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
200 g fetajuustoa
1 dl maustamatonta tuorejuustoa
Ohje:
- Ota rahkavoitaikina sulamaan.
- Valmista hedelmäsalsa pilkkomalla mango, kiivi, (veri)appelsiini ja mansikat pieniksi kuutioiksi. Hienonna minttu ja lisää hedelmien joukkoon. Purista joukkoon limemehu ja mausta sokerilla. Sekoittele ja siirrä jääkaappiin maustumaan. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Siirrä jääkaappiin odottamaan.
- Valmista tomaattisalsa pilkkomalla tomaatit pieniksi kuutioiksi. Hienonna valkosipuli ja basilika ja lisää ne tomaattien joukkoon. Lisää oliiviöljy ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoittele ja siirrä jääkaappiin maustumaan. Murenna fetajuusto kulhoon ja lisää joukkoon maustamaton tuorejuusto. Vatkaa vaahdoksi sähkövatkaimella. Siirrä jääkaappiin odottelemaan.
- Seuraavaksi vohveleiden kimppuun. Jaa sulanut rahkavoitaikina kymmeneen osaan. Kaulitse jokainen palanen ohueksi lätyksi. Kuumenna vohvelirauta ja siirrä taikinapalat paistumaan. Paista yksi minuutti lähes täydellä teholla ja siirrä lautaselle odottamaan. Paistamisen jälkeen leikkaa saksilla vohvelit nachon muotoisiksi palasiksi.
- Tarjoile vohvelinachot hedelmäsalsan ja tomaattisalsan kanssa.
Vinkki: Voit paistaa rahkavoitaikinan kypsäksi myös pannulla, mikäli sinulla ei ole vohvelirautaa. Et tarvitse paistamisessa rasvaa.

Peltilihapiirakka rahkavoitaikinasta
1 pkt (400 g) Kymppi Rahkavoitaikinaa
Täyte:
400 g naudan jauhelihaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
öljyä paistamiseen
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 tl paprikamaustetta
½ tl kuivattua timjamia
2 kananmunaa
1 dl puuroriisiä
1 l vettä
1 kpl kasvisliemikuutiota
Ohje:
- Sulata taikinaa noin tunti huoneenlämmössä.
- Keitä riisi kypsäksi kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä.
- Keitä kananmunat kypsiksi.
- Pilko ja paista sipulit öljyssä, lisää jauheliha ja mausteet.
- Sekoita keskenään pilkotut kananmunat, kypsä riisi ja jauhelihaseos.
- Kaulitse rahkavoitaikina ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi leivinpaperin päällä ja levitä täyte toiselle puolelle.
- Käännä toinen taikinan puolikas kanneksi ja nipistele reunat kiinni.
- Paista 200°C uunissa noin 15-20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.