


Pääsiäisherkku
Italialainen pääsiäispiirakka on Anni Paakkunaisen versio torta pasqualinasta − ihanaa vihreyttä jokaisella suupalalla
1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 0 min
Leivo italialainen pääsiäisleivonnainen torta pasqualina helpoksi piirakaksi. Keväinen ja lehtevä pinaattipiirakka valmistuu suoraan pellille.
Reseptin ainekset
8–10 annosta
1 (600 g)
iso lehtitaikinalevy
Täyte
300 g
pinaattia (pakaste)
100 g
purjoa
2
valkosipulinkynttä
1–2 rkl
oliiviöljyä
250 g
ricottajuustoa
2 dl
parmesaanijuustoa (raastettuna)
1½ tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
½ tl
muskottipähkinää
5
munaa
Voitelu ja viimeistely
1
muna
2 rkl
seesaminsiemeniä
½ rku
lehtipersiljaa
(parmesaanijuustoa)
Italialainen pääsiäispiirakka – ohje:
- Ota taikina ja pinaatti ajoissa sulamaan huoneenlämpöön. Laita pinaatti sulamaan siivilään, jotta ylimääräinen neste valuu pois.
- Halkaise ja huuhtele purjo. Hienonna purjo ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne öljyssä pannulla. Jäähdytä ja sekoita pinaatin kanssa. Lisää ricotta, 1 dl parmesaania, 2 munaa ja mausteet pinaattiseokseen.
- Kauli taikinalevy pyöreäksi (ø 30 cm) piirakkapohjaksi suoraan leivinpaperin päälle. Siirrä piirakka pellille.
- Kaada pinaattitäyte taikinan keskelle ja jätä reunoille noin 5 cm tilaa. Tee 3 koloa täytteeseen ja riko jokaiseen 1 muna. Ripottele loput parmesaaniraasteesta piirakan päälle.
- Taivuta piirakan reunat täytteen päälle. Voitele reunat munalla ja ripottele seesaminsiemeniä päälle.
- Paista piirakkaa 200 asteessa uunin alatasolla 35–40 minuuttia, kunnes reunat ovat kauniin ruskeat ja munat kypsyneet
- Anna piirakan jäähtyä hetki. Viimeistele persiljalla. Halutessasi voit raastaa päälle lisää parmesaania.
Vinkki!
Kaupan pakastealtaasta löytyy myös valmiiksi kaulittua gluteenitonta lehtitaikinaa, jolla voit korvata pohjan lehtitaikinan.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat