Kotivinkki

Savusiikamousse

40 min
0
0

Savusiikamousse

Savusiikamousse on ihanan pehmeä ja raikas alkupala juhlapöytään.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (8-10 henkilölle )

  • 1savusiika (n. 600 g)
  • 1liivatelehti
  • 2 dlranskankermaa
  • 2 dlkuohukermaa
  • ½ tlsuolaa
  • ½–1 rklkonjakkia
  • 1 rklsitruunamehua

Lisäksi

  • ) (kananmunankuoria)
  • 6–8vaaleaa paahtoleipää
  • ½ dloliiviöljyä
  • vesikrassia
  • mustapippuria

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN

1. Perkaa savusiika ruodottomaksi ja nahattomaksi. Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi.
2. Jauha kala ja ranskankerma monitoimikoneen teholeikkurilla tasaiseksi massaksi. Mausta massa suolalla ja konjakilla.
3. Vaahdota kerma. Sekoita kermavaahto kalamassaan nuolijalla hellästi sekoittaen.
4. Purista liivatelehdestä vesi pois. Laita liivate ja sitruunamehu pieneen kulhoon ja sulata mikrossa 750 W teholla 2 sekuntia. Kaada liivate ohuena norona koko ajan sekoittaen kalamoussen joukkoon.
5. Jos haluat pursottaa massan tarjolle, lusikoi massa teräväkulmaiseen muovipussiin.
6. Leikkaa paahtoleipä tikuiksi. Paahda tikut öljyssä kuumalla pannulla kauttaaltaan kullanruskeiksi.
7. Leikkaa pussin kulmasta pala pois ja pursota massaa tyhjiin, huuhdottuihin kananmunankuoriin tai pieniin annoskulhoihin. Rouhi päälle
pippuria ja koristele vesikrassin lehdillä. Tarjoa savusiikamousse leipätikkujen kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä