Kotivinkki

Pääsiäisleivonnaiset

Pääsiäisleivonnaiset

Makeat pääsiäisleivonnaiset kruunaavat kevään juhlan. Tee kääretorttukakku, gluteeniton mangojuustokakku uunissa, leivo rahkapullaa ja mämmimuffinsseja. Mikä näistä on suosikkisi?
Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Mainos

Jos aikaa on vähän mutta odotuksia paljon, kohauta tekemällä kääretorttukakku. Unelmakääretorttua muistuttava kakku valmistuu yllättävän helposti. Koristele juhlien teemaan sopivasti.

Pääsiäiskakku saa koristeekseen suklaapajunkissoja. Täytteessä on valkosuklaan lisäksi raikasta sitruunatahnaa.

Suussa sulavan mangojuustokakun voi hyvin valmistaa pari päivää ennen tarjoilua. Etsi keksihyllystä gluteenittomia keksejä, niin mangojuustokakku sopii myös keliaakikolle.

Herkullinen ja näyttävä käpykakku täytetään raikkaalla ananasrahkalla. Kuorrutus kaulitaan vihreästä marsipaanista tai sokerimassasta. Tiput viimeistelevät kokonaisuuden.

Tämä ihana rahkapiirakka maistuu raikkaasti sitruunalle ja syntyy vaahdottamatta ja vaivaamatta. Uunipellillä paistettavan piirakan jujuna on rahkakerroksen päälle lisätty taikinamurukerros.

Mämmimuffinit ovat pääsiäistä pullollaan. Vaikka mämmi ei maistuisi sellaisenaan, nämä pääsiäisleivonnaiset maistuvat kaikille. Mämmimuffinit koristellaan sitruunankuorilla tai pääsiäiskarkeilla.

Kulitsa on kuivahedelmillä rikastettu pääsiäispulla, jota syödään pashan kera.

Rahkapulla kuuluu pääsiäiseen! Letitetty taikina antaa pääsiäispullalle kauniin reunan. Sitruunainen rahkatäyte varmistaa ihanan maun ja aprikoosi kauniin ulkonäön.

Katso myös:

Julkaistu: 7.3.2016