Maku

Gluteeniton kinderpiirakka on pääsiäispöydän makein herkku

2 h 30 min
{
Aktiivinen30 min
Passiivinen2 h
Gluteeniton kinderpiirakka on ihanan suklainen pääsiäisherkku, joka on myös helppo tehdä. Maussa Kinderpiirakan gluteeniton versio ei häviä ollenkaan alkuperäiselle – kokeile vaikka!
GL
KA
4.47
0
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä


Ainekset (10 annosta)

  • 2,5 dlsokeria
  • 2,5 dlgluteenitonta jauhoseosta
  • 3 rklkaakaojauhetta
  • 1,5 dlkiehuvaa vettä
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 150 gvoita (sulatettuna)
  • 2 kplkananmunaa

Voikreemi

  • 80 gvoita
  • 3 dltomusokeria
  • 2 tlvaniljasokeria

Kuorrutus

  • 150 gmaitosuklaata (sulatettuna)
  • nonparelleja
Tulosta

Gluteeniton Kinderpiirakka valmistuu näin:

  1. Sekoita sokeri, kaakaojauhe, jauhot sekä leivinjauhe keskenään.
  2. Sekoita puulastalla sekoittaen kuivien aineiden joukkoon kiehautettu vesi sekä sulatettu voi. Lisää vielä puukauhalla sekoittaen munat yksi kerrallaan.
  3. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 180 asteessa vajaa puolisen tuntia. Anna pohjan jäähtyä hyvin.
  4. Sekoita voikreemi. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri vaahdoksi vähintään viiden minuutin ajan. Lisää vaniljasokeri ja vatkaa vielä jonkin aikaa. Levitä kreemi pohjan päälle ja jäähdytä hyvin jääkaapissa tai pakastimessa.
  5. Sulata suklaa ja levitä se nopeasti hyvin jäähtyneen piirakan päälle, ettei suklaa kerkiä jähmettymään. Ripottele päälle nonparelleja ja anna jähmettyä jälleen jääkaapissa.

Vinkki!

Etsitkö gluteenittoman reseptin sijaan perinteistä versiota? Kurkkaa Kinderpiirakan ohje täältä!

MITÄ PIDIT?
4.47