4,3(52)
Gluteeniton kinderpiirakka on pääsiäispöydän makein herkku
Gluteeniton
Kasvis
2 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h
Gluteeniton kinderpiirakka on ihanan suklainen pääsiäisherkku, joka on myös helppo tehdä. Maussa Kinderpiirakan gluteeniton versio ei häviä ollenkaan alkuperäiselle – kokeile vaikka!
Reseptin ainekset
10 annosta
2,5 dlsokeria
2,5 dlgluteenitonta jauhoseosta
3 rklkaakaojauhetta
1,5 dlkiehuvaa vettä
2 tlleivinjauhetta
150 gvoita (sulatettuna)
2 kplkananmunaa
Voikreemi
80 gvoita
3 dltomusokeria
2 tlvaniljasokeria
Kuorrutus
150 gmaitosuklaata (sulatettuna)
nonparelleja

Gluteeniton Kinderpiirakka valmistuu näin:

  1. Sekoita sokeri, kaakaojauhe, jauhot sekä leivinjauhe keskenään.
  2. Sekoita puulastalla sekoittaen kuivien aineiden joukkoon kiehautettu vesi sekä sulatettu voi. Lisää vielä puukauhalla sekoittaen munat yksi kerrallaan.
  3. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 180 asteessa vajaa puolisen tuntia. Anna pohjan jäähtyä hyvin.
  4. Sekoita voikreemi. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri vaahdoksi vähintään viiden minuutin ajan. Lisää vaniljasokeri ja vatkaa vielä jonkin aikaa. Levitä kreemi pohjan päälle ja jäähdytä hyvin jääkaapissa tai pakastimessa.
  5. Sulata suklaa ja levitä se nopeasti hyvin jäähtyneen piirakan päälle, ettei suklaa kerkiä jähmettymään. Ripottele päälle nonparelleja ja anna jähmettyä jälleen jääkaapissa.

Vinkki!

Etsitkö gluteenittoman reseptin sijaan perinteistä versiota? Kurkkaa Kinderpiirakan ohje täältä!

2 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.