Maku

Lohi-ohrakulibjaka

3 h
{
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
2 h
Kulibjaka on slaavilaistyylinen kalapiirakka. Tässä ihanan mehevässä kulibjakassa maistuvat kylmäsavulohi, ohra ja raikas fenkoli.  
5
0
Julkaistu 28.1.2016


Reseptin ainekset (10 kpl)

Taikina

  • 6 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlsuolaa
  • 200 gvoita (kylmää)
  • 250 gmaitorahkaa

Täyte

  • 1 dlohrasuurimoita (rikottuja)
  • 5 dlkasvislientä (tai kalalientä, kuutiosta tai fondista)
  • 4 kplmunaa (kovaksi keitettynä)
  • 1 kplfenkolia (noin 200 g)
  • 1 rklvoita
  • 1 rklruokaöljyä
  • 1 rklsitruunamehua
  • 400 gkylmäsavulohta (ohuina viipaleina)
  • 1 rklroseepippuria (rouhittuna)
  • 1 dltuoretta tilliä (silputtuna)

Voiteluun

  • 1 kplmunaa
Tulosta

Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola. Nypi joukkoon voi murumaiseksi seokseksi. Lisää maitorahka ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin tunniksi.

Keitä sillä välin ohra kalaliemessä kypsäksi. Valuta ohra tarvittaessa.

Hienonna keitetyt munat haarukalla lautasella.

Huuhtele ja halkaise fenkoli. Leikkaa se ohuiksi suikaleiksi. Kuullota fenkoli pehmeäksi voi-öljyseoksessa. Mausta sitruunamehulla.

Jaa taikina kahtia. Kauli ensimmäinen taikinalevy leivinpaperin päälle neliönmuotoiseksi (noin 30 cm x 30 cm) levyksi. Siirrä taikinalevy leivinpaperin avulla pellille.

Levitä taikinalevylle ohra, munat ja kuullotettu fenkoli. Levitä päälle kylmäsavulohi ja ripottele pinnalle tilli. Voitele taikinan reunat munalla.

Kauli toinen taikinalevy jauhotetulla alustalla yhtä suureksi levyksi. (Säästä hieman taikinaa koristeita varten.) Kiepauta levy kaulimen ympärillä täytteen päälle. Nipistä reunat kiinni haarukalla. Siisti reunat leikkaamalla ylimääräinen taikina pois.

Voitele lohikulibjaka vatkatulla munalla. Kauli loput taikinasta levyksi ja ota siitä taikinapyörällä suikaleita. Kiinnitä koristeet piirakan pintaan ja voitele nekin munalla.

Pistele kulibjaka haarukalla. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Peitä piirakka tarvittaessa leivinpaperilla, jos pinta uhkaa saada liikaa väriä.

Tarjoa lohikulibjaka lämpimänä tai haaleana.

Kommentoi »