Maku

Mango-kookospalat (raaka)

1 h 10 min
3
5

Mango-kookospalat (raaka)

Nämä raakaleivonnaiset sopivat vaikka pääsiäiseen pirteän keltaisen värin ja mangon maun takia. Helpot raakaleivonnaiset valmistuvat tutuista raaka-aineista!
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 palaa)

Pohja

  • 1 3/4 dlkookoshiutaleita
  • 2 1/2 dlcashewpähkinöitä
  • 8 kplkivettömiä taateleita
  • 2 rklkookosöljyä
  • vettä

Täyte

  • 3,3 dl 0kookoskermaa (2x165 ml)
  • 2 rklagavesiirappia tai hunajaa
  • 1 kpllimen mehu
  • vaniljauutetta (valinnainen)

Kiille

  • 2 kpltuoretta mangoa (n. 7,5 dl pilkottuna)

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN1 h

Valmista pohja. 

Jauha pähkinät monitoimikoneessa hienoksi, lisää taatelit ja jauha tasaiseksi massaksi. Lisää lopuksi kookosöljy ja tarvittaessa tilkka vettä, mikäli rakenne tuntuu liian irtonaiselta.

Painele n. 20×20-senttisen silikonivuoan pohjalle, laita jääkaappiin jähmettymään.

Huuhtaise monitoimikone ja sekoita keskenään kookoskerma, limen puristettu mehu, agavesiirappi ja vaniljauute. Kaada seos pohjan päälle ja anna jähmettyä pakkasessa n. 30 minuuttia.

Kuori mangot, pilko ja soseuta monitoimikoneessa. Kaada mangosose jähmettyneen kookoskerroksen päälle. Anna hyytyä n. 30 minuuttia pakkasessa, leikkaa sitten sopivan kokoisiksi paloiksi terävällä veitsellä.

Jos annat hyytyä kauemmin, ota huoneenlämpöön n. 15 minuuttia ennen leikkaamista ja anna vielä hieman sulaa ennen tarjoamista.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä