Muna-riisipasteijat

50 min
3.9
2

Muna-riisipasteijat

KA
2
3.9
Maukkaat munariisi-pasteijat ovat päiväkahvien suolainen herkku tai helposti mukaan otettava eväs. Lehtevä voitaikina ja yksinkertainen munatäyte toimivat yhdessä mainiosti!
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

  • 500 gvoitaikinaa (pakaste)
  • 1 1/4 dlpuuroriisiä
  • 2 kplmunaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria

Voiteluun

  • 1 kplmunaa
  • 1/2 dlkorppujauhoja

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Ota muna-riisipasteijoita varten voitaikina ajoissa huoneenlämpöön sulamaan. Sulatusaika on noin 1 1/2 t.

Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä, 12–15 minuuttia. Valuta siivilässä ja anna jäähtyä (älä huuhdo riisiä).

Keitä munat koviksi (noin 8 minuuttia). Jäähdytä ne kylmässä vedessä. Kuori ja hienonna munat. Sekoita ne ja mausteet riisin joukkoon.

Kauli voitaikina jauhoja apuna käyttäen noin 30 × 40 cm:n levyksi. Leikkaa levy taikinapyörällä 10 × 10 cm:n paloiksi (12 kpl).

Jaa täyte taikinapaloille. Nipistä taikinapalojen reunat yhteen. Käännä pasteijat ympäri ja kiinnitä pasteijoiden päät haarukalla.

Nosta pasteijat leivinpaperoidulle pellille. Vedä pintaan veitsellä pari viiltoa. Voitele pasteijat munalla ja ripottele pinnalle korppujauhoja. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
3.9
Katso myös nämä