3,7(57)
Persikka-rahkapiirakka
1 h 10 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 40 min
Ihanassa rahkapiirakassa on murea pohja, pehmeä persikkatäyte ja ripaus kookosta. Leivo lempeä persikka-rahkapiirakka vaikka pääsiäisen kahvipöytään!
Julkaistu 16.7.2015
Maku
Reseptin ainekset 35 palaa
Pohja
300 gvoita
2 dlsokeria
2 kplmunaa
6 dlvehnäjauhoja
1/2 dlperunajauhoja
1/2 dlkookoshiutaleita
2 rklvaniljasokeria
3 tlleivinjauhetta
Täyte
400 gmaitorahkaa
3 kplmunaa
1 1/2 dlsokeria
2 tlvaniljasokeria
470 gpersikkaa (säilyke, sokeriliemi) (2 purkkia persikanpuolikkaita á 410 /235 g)
1/2 dlkookoshiutaleita

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri.

Lisää joukkoon munat yksitellen, hyvin vatkaten.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi, mutta vältä turhaa sekoittamista.

Kauli tai taputtele taikina leivinpaperin päälle tasaiseksi levyksi. Vedä levy leivinpaperin avulla reunalliselle uunipellille.

Sekoita rahka, munat ja sokerit keskenään. Levitä rahkaseos pohjan päälle.

Valuta ja viipaloi persikat. Asettele persikkaviipaleet limittäin täytteen päälle. Ripottele pinnalle kookoshiutaleita.

Paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 30 minuuttia.

9 kommenttia