


Persikkarahkapiirakka – pellillinen ihanaa herkkua
1 h 10 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 40 min
Persikkarahkapiirakkaa valmistuu helposti kokonainen pellillinen. Piirakassa on murea pohja, pehmeä hedelmätäyte ja ripaus kookosta. Leivo vaikka pääsiäisen kahvipöytään!
Reseptin ainekset
35 palaa
Pohja
300 g
voita
2 dl
sokeria
2
munaa
6 dl
vehnäjauhoja
½ dl
perunajauhoja
½ dl
kookoshiutaleita
2 rkl
vaniljasokeria
3 tl
leivinjauhetta
Täyte
400 g
maitorahkaa
3
munaa
1½ dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
470 g
persikkaa (säilyke, sokeriliemi) (2 purkkia persikanpuolikkaita á 410 /235 g)
½ dl
kookoshiutaleita
Pellillinen persikkarahkapiirakkaa – ohje:
- Vaahdota pehmeä voi ja sokeri.
- Lisää joukkoon munat yksitellen, hyvin vatkaten.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi, mutta vältä turhaa sekoittamista.
- Kauli tai taputtele taikina leivinpaperin päälle tasaiseksi levyksi. Vedä levy leivinpaperin avulla reunalliselle uunipellille.
- Sekoita rahka, munat ja sokerit keskenään. Levitä rahkaseos pohjan päälle.
- Valuta ja viipaloi persikat. Asettele persikkaviipaleet limittäin täytteen päälle. Ripottele pinnalle kookoshiutaleita.
- Paista persikkarahkapiirakka 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 30 minuuttia.
Vinkki!
Katso myös suosittu pullapohjaan leivottavan rahkapiirakan ohje.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat