Maku

Persikka-rahkapiirakka

1 h 10 min
4.2
7

Persikka-rahkapiirakka

Ihanassa rahkapiirakassa on murea pohja, pehmeä persikkatäyte ja ripaus kookosta. Leivo lempeä persikka-rahkapiirakka vaikka pääsiäisen kahvipöytään!
Teksti Marika Nikkanen, Emilia Kolari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (35 palaa)

Pohja

  • 300 gvoita
  • 2 dlsokeria
  • 2 kplmunaa
  • 6 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlperunajauhoja
  • 1/2 dlkookoshiutaleita
  • 2 rklvaniljasokeria
  • 3 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 400 gmaitorahkaa
  • 3 kplmunaa
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 470 gpersikkaa (säilyke, sokeriliemi) (2 purkkia persikanpuolikkaita á 410 /235 g)
  • 1/2 dlkookoshiutaleita

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN40 min

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri.

Lisää joukkoon munat yksitellen, hyvin vatkaten.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi, mutta vältä turhaa sekoittamista.

Kauli tai taputtele taikina leivinpaperin päälle tasaiseksi levyksi. Vedä levy leivinpaperin avulla reunalliselle uunipellille.

Sekoita rahka, munat ja sokerit keskenään. Levitä rahkaseos pohjan päälle.

Valuta ja viipaloi persikat. Asettele persikkaviipaleet limittäin täytteen päälle. Ripottele pinnalle kookoshiutaleita.

Paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 30 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä