Persikka-rahkapiirakka
1 h 10 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
40 minIhanassa rahkapiirakassa on murea pohja, pehmeä persikkatäyte ja ripaus kookosta. Leivo lempeä persikka-rahkapiirakka vaikka pääsiäisen kahvipöytään!
3.8
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 16.7.2015

Persikka-rahkapiirakka
Ainekset (35 palaa)
Pohja
- 300 gvoita
- 2 dlsokeria
- 2 kplmunaa
- 6 dlvehnäjauhoja
- 1/2 dlperunajauhoja
- 1/2 dlkookoshiutaleita
- 2 rklvaniljasokeria
- 3 tlleivinjauhetta
Täyte
- 400 gmaitorahkaa
- 3 kplmunaa
- 1 1/2 dlsokeria
- 2 tlvaniljasokeria
- 470 gpersikkaa (säilyke, sokeriliemi) (2 purkkia persikanpuolikkaita á 410 /235 g)
- 1/2 dlkookoshiutaleita
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri.
Lisää joukkoon munat yksitellen, hyvin vatkaten.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi, mutta vältä turhaa sekoittamista.
Kauli tai taputtele taikina leivinpaperin päälle tasaiseksi levyksi. Vedä levy leivinpaperin avulla reunalliselle uunipellille.
Sekoita rahka, munat ja sokerit keskenään. Levitä rahkaseos pohjan päälle.
Valuta ja viipaloi persikat. Asettele persikkaviipaleet limittäin täytteen päälle. Ripottele pinnalle kookoshiutaleita.
Paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 30 minuuttia.
MITÄ PIDIT?
3.8