Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Babat

2 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 0 min

Suloiset babat valmistuvat myös annoskokoisina! Appelsiininkuori, mantelit ja säilykekirsikat piiloutuvat vehnäsen sisään ja paistetut babat kostutetaan punssilla. Pääsiäisen suloisin pulla!

Reseptin ainekset
8 kpl
1000 g
pullataikinaa (Myllyn Paras)
100 g
voita
1 dl
mantelirouhetta (tai pähkinärouhetta)
1 dl
appelsiininkuoripaloja (tai sukaatteja)
1 dl
säilykekirsikoita
1 tl
kardemummaa
1 tl
vaniljasokeria
Voiteluun
1 kpl
munaa
Kostutus
1 dl
vettä
1 rkl
sokeria
1 rkl
punssia (tai rommia tai konjakkia)
Kuorrutus
3 dl
tomusokeria
2 rkl
vettä (tai sitruunamehua)
Koristeeksi
50 g
makeisia (pääsiäisrakeita)

Sulata pullataikinalevyt jauhotetulla pöydällä. Kauli ne puolta pidemmiksi ja kohota liinalla peitettyinä.

Levitä levyille pehmeä voi, mantelirouhe, sukaatit, paloitellut kirsikat ja mausteet. Kääri taikinalevyt rulliksi: voit tehdä yhdestä taikinalevystä vuokien koosta riippuen yhden ison tai kaksi pientä rullaa (8 tai 16 kpl). Asettele rullat voideltuihin, korkeareunaisiin vuokiin.

Kohota pullat lämpimässä paikassa liinalla peitettyinä kaksinkertaisiksi. Voitele munalla ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 20–30 minuuttia.

Kiehauta kostutusliemi ja valuta pullien päälle. Irrota pullat hieman jäähtyneinä. Koristele jäähtyneet pullat sokerivesikuorrutuksella ja pääsiäisrakeilla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt