Maku

Babat

2 h 30 min
4
0

Babat

Suloiset babat valmistuvat myös annoskokoisina! Appelsiininkuori, mantelit ja säilykekirsikat piiloutuvat vehnäsen sisään ja paistetut babat kostutetaan punssilla. Pääsiäisen suloisin pulla!
Teksti Arja Savela/Myllyn Paras Oy
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 kpl)

  • 1000 gpullataikinaa (Myllyn Paras)
  • 100 gvoita
  • 1 dlmantelirouhetta (tai pähkinärouhetta)
  • 1 dlappelsiininkuoripaloja (tai sukaatteja)
  • 1 dlsäilykekirsikoita
  • 1 tlkardemummaa
  • 1 tlvaniljasokeria

Voiteluun

  • 1 kplmunaa

Kostutus

  • 1 dlvettä
  • 1 rklsokeria
  • 1 rklpunssia (tai rommia tai konjakkia)

Kuorrutus

  • 3 dltomusokeria
  • 2 rklvettä (tai sitruunamehua)

Koristeeksi

  • 50 gmakeisia (pääsiäisrakeita)

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h

Sulata pullataikinalevyt jauhotetulla pöydällä. Kauli ne puolta pidemmiksi ja kohota liinalla peitettyinä.

Levitä levyille pehmeä voi, mantelirouhe, sukaatit, paloitellut kirsikat ja mausteet. Kääri taikinalevyt rulliksi: voit tehdä yhdestä taikinalevystä vuokien koosta riippuen yhden ison tai kaksi pientä rullaa (8 tai 16 kpl). Asettele rullat voideltuihin, korkeareunaisiin vuokiin.

Kohota pullat lämpimässä paikassa liinalla peitettyinä kaksinkertaisiksi. Voitele munalla ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 20–30 minuuttia.

Kiehauta kostutusliemi ja valuta pullien päälle. Irrota pullat hieman jäähtyneinä. Koristele jäähtyneet pullat sokerivesikuorrutuksella ja pääsiäisrakeilla.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä