3,8(311)
Paras rahkapiirakka
35 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 25 min
Tämä ihana rahkapiirakka maistuu raikkaasti sitruunalle ja syntyy vaahdottamatta ja vaivaamatta. Uunipellillä paistettavan piirakan jujuna on rahkakerroksen päälle lisätty taikinamurukerros.
11.12.2014
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
25 palaa
250 gvoita
3 dlsokeria
2 tlvaniljasokeria
2 tlruokasoodaa
8 dlvehnäjauhoja
2 dlpiimää tai jugurttia
1kananmuna
Täyte
1sitruunan raastettu kuori
500 gmaitorahkaa
2munaa
1 ½ dlsokeria
1 tlvaniljasokeria

Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Yhdistä ne voisulaan ja sekoita murumaiseksi. Ota seoksesta kolmasosa toiseen kulhoon kuorruttamista varten.

Lisää suurempaan taikinamäärään piimä tai jugurtti ja kananmuna. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle.

Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuori kulhoon. Lisää täytteen muut ainekset ja sekoita tasaiseksi.

Kumoa rahkatäyte taikinapohjalle. Levitä sivuun otettu taikinamuru päälle. Paista rahkapiirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla 25 minuuttia. Leikkaa rahkapiirakka vasta jäähtyneenä.

21 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.