


Paras rahkapiirakka
35 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 25 min
Paras rahkapiirakka maistuu raikkaasti sitruunalle ja syntyy vaahdottamatta ja vaivaamatta. Uunipellillä paistettavan piirakan jujuna on rahkakerroksen päälle lisätty taikinamurukerros.
Reseptin ainekset
25 palaa
250 g
voita
3 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
2 tl
ruokasoodaa
8 dl
vehnäjauhoja
2 dl
piimää tai jugurttia
1
kananmuna
Täyte
1
sitruunan raastettu kuori
500 g
maitorahkaa
2
munaa
1 ½ dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
Paras rahkapiirakka – ohje:
- Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Yhdistä ne voisulaan ja sekoita murumaiseksi. Ota seoksesta kolmasosa toiseen kulhoon kuorruttamista varten.
- Lisää suurempaan taikinamäärään piimä tai jugurtti ja kananmuna. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle.
- Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuori kulhoon. Lisää täytteen muut ainekset ja sekoita tasaiseksi.
- Kumoa rahkatäyte taikinapohjalle. Levitä sivuun otettu taikinamuru päälle. Paista rahkapiirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla 25 minuuttia. Leikkaa rahkapiirakka vasta jäähtyneenä.
Vinkki!
Katso myös suosittu pullapohjaan leivottavan rahkapiirakan ohje.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat