Kotivinkki

Paras rahkapiirakka

35 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
25 min
Tämä ihana rahkapiirakka maistuu raikkaasti sitruunalle ja syntyy vaahdottamatta ja vaivaamatta. Uunipellillä paistettavan piirakan jujuna on rahkakerroksen päälle lisätty taikinamurukerros.
3.8
20
Julkaistu 11.12.2014


Reseptin ainekset (25 palaa)

  • 250 gvoita
  • 3 dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 2 tlruokasoodaa
  • 8 dlvehnäjauhoja
  • 2 dlpiimää tai jugurttia
  • 1kananmuna

Täyte

  • 1sitruunan raastettu kuori
  • 500 gmaitorahkaa
  • 2munaa
  • 1 ½ dlsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
Tulosta

Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Yhdistä ne voisulaan ja sekoita murumaiseksi. Ota seoksesta kolmasosa toiseen kulhoon kuorruttamista varten.

Lisää suurempaan taikinamäärään piimä tai jugurtti ja kananmuna. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle.

Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuori kulhoon. Lisää täytteen muut ainekset ja sekoita tasaiseksi.

Kumoa rahkatäyte taikinapohjalle. Levitä sivuun otettu taikinamuru päälle. Paista rahkapiirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla 25 minuuttia. Leikkaa rahkapiirakka vasta jäähtyneenä.

20 kommenttia