Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Paras rahkapiirakka

35 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 25 min

Paras rahkapiirakka maistuu raikkaasti sitruunalle ja syntyy vaahdottamatta ja vaivaamatta. Uunipellillä paistettavan piirakan jujuna on rahkakerroksen päälle lisätty taikinamurukerros.

11.12.2014
Reseptin ainekset
25 palaa
250 g
voita
3 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
2 tl
ruokasoodaa
8 dl
vehnäjauhoja
2 dl
piimää tai jugurttia
1
kananmuna
Täyte
1
sitruunan raastettu kuori
500 g
maitorahkaa
2
munaa
1 ½ dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria

Paras rahkapiirakka – ohje:

  1. Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Yhdistä ne voisulaan ja sekoita murumaiseksi. Ota seoksesta kolmasosa toiseen kulhoon kuorruttamista varten.
  2. Lisää suurempaan taikinamäärään piimä tai jugurtti ja kananmuna. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle.
  3. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuori kulhoon. Lisää täytteen muut ainekset ja sekoita tasaiseksi.
  4. Kumoa rahkatäyte taikinapohjalle. Levitä sivuun otettu taikinamuru päälle. Paista rahkapiirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla 25 minuuttia. Leikkaa rahkapiirakka vasta jäähtyneenä.

Vinkki!

Katso myös suosittu pullapohjaan leivottavan rahkapiirakan ohje.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt