Kotivinkki

Paras rahkapiirakka

35 min
3.8
8

Paras rahkapiirakka

Tämä ihana rahkapiirakka maistuu raikkaasti sitruunalle ja syntyy vaahdottamatta ja vaivaamatta. Uunipellillä paistettavan piirakan jujuna on rahkakerroksen päälle lisätty taikinamurukerros.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 palaa)

  • 250 gvoita
  • 3 dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 2 tlruokasoodaa
  • 8 dlvehnäjauhoja
  • 2 dlpiimää tai jugurttia
  • 1kananmuna

Täyte

  • 1sitruunan raastettu kuori
  • 500 gmaitorahkaa
  • 2munaa
  • 1 ½ dlsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN25 min

1. Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Yhdistä ne voisulaan ja sekoita murumaiseksi. Ota seoksesta kolmasosa toiseen kulhoon kuorruttamista varten.


2. Lisää suurempaan taikinamäärään piimä tai jugurtti ja kananmuna. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle.
3. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuori kulhoon. Lisää täytteen muut ainekset ja sekoita tasaiseksi.
4. Kumoa rahkatäyte taikinapohjalle. Levitä sivuun otettu taikinamuru päälle. Paista rahkapiirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla 25 minuuttia. Leikkaa rahkapiirakka vasta jäähtyneenä.

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä