Sulata filotaikina pakkauksen ohjeen mukaisesti.
Valmista täyte. Huuhtele pinaatinlehdet kylmässä vedessä. Taputtele pinaatti kuivaksi talouspaperiin tai pyöräytä salaattilingossa. Pinaatin määrä saattaa tuntua isolta, mutta raaka-aine kutistuu paistinpannulla merkittävästi. Silppua pinaatti.
Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota silppu öljytilkassa paistokasarissa. Siirrä sipuliseos kulhoon. Käytä pinaattisilppu öljytilkassa kasarissa kahdessa erässä. Sekoittele, kunnes enin neste on haihtunut. Lisää pinaatti sipulien joukkoon, samoin pinjansiemenet, minttuhyytelö ja mausteet. Anna jäähtyä. Murustele jäähtyneen täytteen joukkoon feta.
Rullaa filotaikinanippu (nipussa reilu 10 ohutta arkkia päällekkäin) auki työpöydälle leveäksi suorakaiteeksi. Leikkaa nipusta 8 noin 7 sentin levyistä kaistaletta. Pidä levyt päällekkäin tai peitä muovilla, niin ne eivät pääse kuivahtamaan ja murtumaan.
Sipaise voisulaa hyvin kevyesti päällimmäiselle taikinakaistaleelle. Nosta teelusikallinen pinaattiseosta taikinapalan alareunaan (älä yliannostele täytettä, sillä se pursuaa paiston aikana saumoista). Taita taikinanurkka täytteen yli niin, että muodostuu kolmio. Jatka täytteen ”paketoimista” taittelemalla piiras taikinakaistaleen päähän asti (taikinapakkauksessa on mallipiirros, joka selventää taittelua). Taputtele täytettä niin, että se leviää tasaisesti myös kolmion nurkkiin, jolloin sakarat eivät tummu liikaa paiston aikana. Tee kaikki piiraat samoin.
Nostele filopiiraat uunipellille leivinpaperin päälle. Neljän kappaleen ”neliöiksi” ryhmiteltynä pellille mahtuu 36 kpl kerralla. Sipaise piiraat voisulalla ja ripottele pintaan suolakiteitä sekä mustapippurirouhetta.
Paista feta-pinaattikolmioita 225 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita ja rapeita.