Persikkatorttu

1 h 15 min
4
0

Persikkatorttu

Mehukas ja keväinen persikkatorttu sopii vaikkapa pääsiäispöytään. Kokeile tortun kanssa vaniljakastiketta tai vaikkapa jäätelöä.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 palaa)

  • 150 gvoita
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1 rklvaniljasokeria
  • 3 kplkananmunan keltuaista
  • 2 kplkananmunaa
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlperunajauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta

täyte

  • 500 gpersikkaa (säilyke)
  • 1 dlsokeria
  • 2 kplkananmunaa
  • 2 dlkuohukermaa
  • 1/2 dlsitruunamehua

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN45 min

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaniljasokeri.

Erottele kolmesta kananmunasta valkuaiset ja keltuaiset. Lisää tähän seokseen kolme keltuaista ja kaksi kokonaista kananmunaa yksitellen samalla hyvin vatkaten.

Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää ne sihdin läpi taikinaan.

Leikkaa irtopohjavuokan (23 cm) pohjalle pala leivinpaperia ja voitele reunat. Lusikoi taikina vuokaan ja tasoita pinta.

Leikkaa säilykepersikat lohkoiksi (puolikas persikkaa neljään osaan) ja levitä ne kakkupohjan päälle.

Valmista täyte sekoittamalla sokeri ja kananmunat kevyesti sekaisin. Lisää kerma ja sitruunamehu. Kaada täyte tortun pinnalle ja paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä