Maku

Persikkatorttu – mehukas leivonnainen pääsiäispöytään

1 h 15 min
{
Aktiivinen30 min
Passiivinen45 min
Keväinen persikkatorttu sopii vaikkapa herkuksi pääsiäispöytään. Kokeile tortun kanssa vaniljakastiketta tai jäätelöä.
KA
3.64
8
Kuvat Perinneruokaa prkl


Ainekset (12 palaa)

Taikina

  • 150 gvoita
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1 rklvaniljasokeria
  • 3kananmunan keltuaista
  • 2kananmunaa
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlperunajauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 500 gpersikkaa (säilyke)
  • 1 dlsokeria
  • 2kananmunaa
  • 2 dlkuohukermaa
  • 1/2 dlsitruunamehua
Tulosta

Persikkatorttu leivotaan näin:

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaniljasokeri.

Erottele kolmesta kananmunasta valkuaiset ja keltuaiset. Lisää tähän seokseen kolme keltuaista ja kaksi kokonaista kananmunaa yksitellen samalla hyvin vatkaten.

Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää ne sihdin läpi taikinaan.

Leikkaa irtopohjavuokan (23 cm) pohjalle pala leivinpaperia ja voitele reunat. Lusikoi taikina vuokaan ja tasoita pinta.

Leikkaa säilykepersikat lohkoiksi (puolikas persikkaa neljään osaan) ja levitä ne kakkupohjan päälle.

Valmista täyte sekoittamalla sokeri ja kananmunat kevyesti sekaisin. Lisää kerma ja sitruunamehu. Kaada täyte tortun pinnalle ja paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
3.64