


Persikkatorttu – mehukas leivonnainen pääsiäispöytään
1 h 15 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 45 min
Keväinen persikkatorttu sopii vaikkapa herkuksi pääsiäispöytään. Kokeile tortun kanssa vaniljakastiketta tai jäätelöä.
Reseptin ainekset
12 palaa
Taikina
150 g
voita
1 1/2 dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
3
kananmunan keltuaista
2
kananmunaa
2 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
perunajauhoja
2 tl
leivinjauhetta
Täyte
500 g
persikkaa (säilyke)
1 dl
sokeria
2
kananmunaa
2 dl
kuohukermaa
1/2 dl
sitruunamehua
Persikkatorttu – ohje:
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaniljasokeri.
- Erottele kolmesta kananmunasta valkuaiset ja keltuaiset. Lisää tähän seokseen kolme keltuaista ja kaksi kokonaista kananmunaa yksitellen samalla hyvin vatkaten.
- Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää ne sihdin läpi taikinaan.
- Leikkaa irtopohjavuoan (23 cm) pohjalle pala leivinpaperia ja voitele reunat. Lusikoi taikina vuokaan ja tasoita pinta.
- Leikkaa säilykepersikat lohkoiksi (puolikas persikkaa neljään osaan) ja levitä ne kakkupohjan päälle.
- Valmista täyte sekoittamalla sokeri ja kananmunat kevyesti sekaisin. Lisää kerma ja sitruunamehu. Kaada täyte tortun pinnalle ja paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat