


Maailman parhaat rahkapullat – kauniiksi letitetyssä pullassa maistuvat sitruuna ja aprikoosi
2 h 25 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h 45 min
Itse leivottu rahkapulla kruunaa pääsiäisaterian. Letitetty taikina antaa pääsiäispullalle kauniin reunan. Sitruunainen rahkatäyte varmistaa ihanan maun, ja aprikoosi kauniin ulkonäön.
Reseptin ainekset
16 kpl
Maailman parhaat rahkapullat
5 dl
maitoa
50 g
tuorehiivaa
1
kananmuna
2 dl
sokeria
1 rkl
kardemummaa
1 tl
suolaa
noin 1 ½ l
vehnäjauhoja
200 g
voita (huoneenlämpöistä ja pehmeää)
kananmunaa voiteluun
raesokeria koristeluun
Täyte
1
sitruunan kuori
2 rkl
sitruunan mehua
1 prk
rahkaa (250 g)
2 dl
ranskankermaa
1 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
1 prk
aprikoosin puolikkaita
Maailman parhaat rahkapullat – ohje:
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon. Lisää muna, sokeri, kardemumma, suola ja noin puolet vehnäjauhoista. Sekoita tasaiseksi.
- Alusta loput jauhot taikinaan käsin tai yleiskoneella vaivaten. Lisää viimeisen jauhoerän mukana pehmeä rasva. Vaivaa tasaiseksi kimmoisaksi taikinaksi. Anna taikinan kohota leivinliinan alla lämpimässä vesihauteessa noin 30 minuuttia.
- Kaavi taikina jauhotetulle pöydälle ja muokkaa ilmakuplat pois. Jaa taikina kahteen osaan ja molemmat osat edelleen kahdeksaksi tasakokoiseksi pullaksi.
- Siisti pöydän pintaa jauhoista ja muotoile taikinapala pitkäksi, 1 ½–2 cm paksuksi säikeeksi.
- Ota sormilla kiinni säikeen keskeltä ja toisella kädellä säikeen päästä. Kierrä säie vapaana roikkuvan säikeen ympäri kierteeksi.
- Pyöräytä kierre pullaksi uunipellille leivinpaperin päälle. Jätä kierteen päät keskelle pullaa ja sen alapuolelle. Tee näin kaikille paloille. Jätä pullien väliin reilusti kohoamisvaraa. Anna kohota leivinliinan alla noin 20 minuuttia.
- Sekoita täyte. Pese sitruuna huolellisesti, raasta kuori ja purista mehu. Yhdistä rahka, ranskakerma, sitruunan kuori ja mehu sekä sokerit. Valuta aprikoosin puolikkaat hyvin.
- Paina hyvin jauhotetulla lasin pohjalla (halkaisija noin 6 cm) reilu painauma pulliin. Voitele reunat vatkatulla kananmunalla ja ripottele niille raesokeria.
- Lusikoi painaumaan (n. 1 rkl) rahkaseosta ja laske päälle aprikoosi. Paista rahkapullia 225-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia.
Vinkki!
Katso myös toinen suosittu sitruunaisten rahkapullien ohje.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat