Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Maailman parhaat rahkapullat – kauniiksi letitetyssä pullassa maistuvat sitruuna ja aprikoosi

2 h 25 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h 45 min

Itse leivottu rahkapulla kruunaa pääsiäisaterian. Letitetty taikina antaa pääsiäispullalle kauniin reunan. Sitruunainen rahkatäyte varmistaa ihanan maun, ja aprikoosi kauniin ulkonäön.

29.1.2014
Reseptin ainekset
16 kpl
Maailman parhaat rahkapullat
5 dl
maitoa
50 g
tuorehiivaa
1
kananmuna
2 dl
sokeria
1 rkl
kardemummaa
1 tl
suolaa
noin 1 ½ l
vehnäjauhoja
200 g
voita (huoneenlämpöistä ja pehmeää)
kananmunaa voiteluun
raesokeria koristeluun
Täyte
1
sitruunan kuori
2 rkl
sitruunan mehua
1 prk
rahkaa (250 g)
2 dl
ranskankermaa
1 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
1 prk
aprikoosin puolikkaita

Maailman parhaat rahkapullat – ohje:

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon. Lisää muna, sokeri, kardemumma, suola ja noin puolet vehnäjauhoista. Sekoita tasaiseksi.
  2. Alusta loput jauhot taikinaan käsin tai yleiskoneella vaivaten. Lisää viimeisen jauhoerän mukana pehmeä rasva. Vaivaa tasaiseksi kimmoisaksi taikinaksi. Anna taikinan kohota leivinliinan alla lämpimässä vesihauteessa noin 30 minuuttia.
  3. Kaavi taikina jauhotetulle pöydälle ja muokkaa ilmakuplat pois. Jaa taikina kahteen osaan ja molemmat osat edelleen kahdeksaksi tasakokoiseksi pullaksi.
  4. Siisti pöydän pintaa jauhoista ja muotoile taikinapala pitkäksi, 1 ½–2 cm paksuksi säikeeksi.
  5. Ota sormilla kiinni säikeen keskeltä ja toisella kädellä säikeen päästä. Kierrä säie vapaana roikkuvan säikeen ympäri kierteeksi.
  6. Pyöräytä kierre pullaksi uunipellille leivinpaperin päälle. Jätä kierteen päät keskelle pullaa ja sen alapuolelle. Tee näin kaikille paloille. Jätä pullien väliin reilusti kohoamisvaraa. Anna kohota leivinliinan alla noin 20 minuuttia.
  7. Sekoita täyte. Pese sitruuna huolellisesti, raasta kuori ja purista mehu. Yhdistä rahka, ranskakerma, sitruunan kuori ja mehu sekä sokerit. Valuta aprikoosin puolikkaat hyvin.
  8. Paina hyvin jauhotetulla lasin pohjalla (halkaisija noin 6 cm) reilu painauma pulliin. Voitele reunat vatkatulla kananmunalla ja ripottele niille raesokeria.
  9. Lusikoi painaumaan (n. 1 rkl) rahkaseosta ja laske päälle aprikoosi. Paista rahkapullia 225-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia.

Vinkki!

Katso myös toinen suosittu sitruunaisten rahkapullien ohje.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt