Biscoff-tahnaa ja kermavaahtoa
Korvapuusti-laskiaispulla yhdistää kaksi suosikkiherkkua – talven odotetuin laskiaispulla täytetään Biscoff-tahnalla
2 h 5 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 1 h 30 min
Korvapuusti-laskiaispulla on astetta ihanampi laskiaisherkku. Täytä puustit kinuskisella Biscoff-keksitahnalla ja kermavaahdolla.
Reseptin ainekset
32 pullaa
50 g
tuorehiivaa
5 dl
kevytmaitoa
1
muna
1 dl
sokeria
1 rkl
kardemummaa
2 tl
suolaa
noin 14 dl
vehnäjauhoja
200 g
voita tai leivontamargariinia
Täyte:
150 g
voita tai leivontamargariinia
1 dl
sokeria
2 rkl
kanelia
Pinnalle:
1
muna
1 dl
raesokeria
Lisäksi:
1 prk (400 g)
Biscoff-keksitahnaa
4 dl
vispikermaa
Korvapuusti-laskiaispulla – ohje:
- Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon muna, sokeri, kardemumma ja suola.
- Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppuvaiheessa. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoilta.
- Anna taikinan kohota liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi.
- Jaa taikina kahteen osaan. Kauli puolet taikinasta 30 × 50 cm kokoiseksi levyksi. Levitä päälle puolet pehmeästä rasvasta ja ripottele päälle puolet sokerista ja kanelista.
- Kääri taikina rullaksi ja jätä saumakohta alaspäin. Leikkaa noin 16 osaan tylppäkärkisiksi kolmioiksi. Käännä palat pystyyn kapea kärki ylöspäin. Paina sormilla keskeltä, jolloin leikkauspinnat nousevat reunoilta ylös.
- Leivo jäljelle jäänyt taikina samalla tavalla. Nosta korvapuustit uunipellille leivinpaperin päälle ja peitä liinalla. Kohota 45 minuuttia.
- Voitele korvapuustit munalla ja koristele raesokerilla. Paista 225-asteisessa uunissa 9–12 minuuttia. Jäähdytä korvapuustit.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Halkaise korvapuustit ja levitä pohjalle keksitahnaa. Lisää päälle kermavaahtoa ja kansi.
Vinkki!
Voit täyttää pullat myös perinteisesti hillolla tai mantelimassalla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat