


Kahden kinuskin taktiikka
Pullaa, tahmeaa kinuskia, pipareita ja paahdettuja manteleita! Piparinen tahmapulla saa herkkusuunkin hykertelemään
2 h 10 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 40 min
Pullaa, piparkakkuja ja kinuskia – mikä makukombo! Kinuskisella tuorejuustolla ja valuvalla kinuskilla kuorrutettu piparinen bostonpulla saa makunystyrät heittämään kuperkeikkaa.
Reseptin ainekset
12 palaa
2 ½ dl
kevytmaitoa
25 g
hiivaa
1
muna
1 dl
sokeria
2 tl
kardemummaa
1 tl
suolaa
7–8 dl
vehnäjauhoja
100 g
voita tai leivontamargariinia
Täyte
100 g
voita
1 dl
tummaa siirappia
2 rkl
piparkakkumaustetta
1
muna
2 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Lisäksi
1
muna
1 rs (200 g)
kinuskituorejuustoa
½ dl
paahdettuja mantelilastuja
50 g
pipareita
1 dl
kinuskikastiketta
Piparinen tahmapulla – ohje:
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää muna, sokeri, kardemumma ja suola sekä puolet jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi. Alusta loput jauhot vähitellen taikinaan, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää viimeisenä pehmeä voi. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.
- Valmista täyte. Sekoita kulhossa sulatettu voi, siirappi, piparkakkumauste ja muna. Sekoita toisessa kulhossa jauhot ja leivinjauhe. Lisää kuivat aineet voiseokseen ja sekoita tasaiseksi. Anna tekeytyä 10 minuuttia.
- Kauli taikina jauhotetulla alustalla levyksi (40 × 50 cm). Levitä täyte levylle. Kääri rullaksi ja nipistele sauma hyvin kiinni. Leikkaa rulla 12 osaan.
- Voitele kakkuvuoka (ø 28 cm). Asettele pullapalat vuokaan (jätä väleihin leviämisvaraa). Kohota 30 minuuttia liinan alla.
- Voitele pullat rikkivatkatulla munalla. Paista 175-asteisessa uunissa 35–40 minuuttia. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
- Levitä pinnalle tuorejuusto. Lisää mantelilastut ja koristele pipareilla. Valuta päälle kinuskikastiketta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat