Vadelmatäyte laskiaispullalle – vaaleanpunainen vaahto tuo perinneherkkuun uutta twistiä
55 min
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
30 minValmista perinteisen hillon sijaan laskiaispulliin raikkaan pinkki ja kuohkea vadelmatäyte. Kermainen vaahto suorastaan sulaa suuhun!
5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 9.2.2015

Vadelmatäyte laskiaispullalle – vaaleanpunainen vaahto tuo perinneherkkuun uutta twistiä
Ainekset (6 annosta)
- 6–8 kplpullaa
Täyte
- 3 dlvadelmia (pakaste, kotimainen)
- 2 kplliivatelehteä
- 1/2 dlsokeria
- 2 dlvispikermaa (rasvaa 38 %)
Vadelmatäyte valmistuu näin:
- Sulata vadelmat ja purista marjat siivilän läpi, jolloin siemenet ja mehu erottuvat. Säästä mehu.
- Pehmitä liivatteet kylmässä vedessä. Kuumenna vadelmamehu kiehuvaksi ja nosta liedeltä. Lisää kuivaksi puristetut liivatteet ja sokeri mehuun.
- Anna jäähtyä suunnilleen kädenlämpöiseksi, seos ei saa kuitenkaan vielä jähmettyä.
- Vaahdota kerma ja lisää vadelmamehuseos. Sekoita hyvin ja siirrä kylmään jähmettymään ainakin puoleksi tunniksi.
- Leikkaa pullista kansiosa pois. Pursota vadelmavaahtoa pohjaosalle ja nosta pullan kansiosa päälle. Siivilöi pinnalle tomusokeria.
Vinkki!
Kokeile laskiaispullaan myös pähkinäistä suklaatäytettä. Perinteiset laskiaispullat valmistuvat suosikkireseptillämme.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
5