Maku

Vadelmatäyte laskiaispullalle – vaaleanpunainen vaahto tuo perinneherkkuun uutta twistiä

55 min
5
0

Valmista perinteisen hillon sijaan laskiaispulliin raikkaan pinkki ja kuohkea vadelmatäyte. Kermainen vaahto suorastaan sulaa suuhun!
Tulosta
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (6 annosta)

  • 6–8 kplpullaa

Täyte

  • 3 dlvadelmia (pakaste, kotimainen)
  • 2 kplliivatelehteä
  • 1/2 dlsokeria
  • 2 dlvispikermaa (rasvaa 38 %)

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN30 min

Vadelmatäyte valmistuu näin:

  1. Sulata vadelmat ja purista marjat siivilän läpi, jolloin siemenet ja mehu erottuvat. Säästä mehu.
  2. Pehmitä liivatteet kylmässä vedessä. Kuumenna vadelmamehu kiehuvaksi ja nosta liedeltä. Lisää kuivaksi puristetut liivatteet ja sokeri mehuun.
  3. Anna jäähtyä suunnilleen kädenlämpöiseksi, seos ei saa kuitenkaan vielä jähmettyä.
  4. Vaahdota kerma ja lisää vadelmamehuseos. Sekoita hyvin ja siirrä kylmään jähmettymään ainakin puoleksi tunniksi.
  5. Leikkaa pullista kansiosa pois. Pursota vadelmavaahtoa pohjaosalle ja nosta pullan kansiosa päälle. Siivilöi pinnalle tomusokeria.

MITÄ PIDIT?
5