5(1)
Vadelmatäyte laskiaispullalle – vaaleanpunainen vaahto tuo perinneherkkuun uutta twistiä
Kasvis
55 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 30 min
Valmista perinteisen hillon sijaan laskiaispulliin raikkaan pinkki ja kuohkea vadelmatäyte. Kermainen vaahto suorastaan sulaa suuhun!
9.2.2015
 |
Maku
Reseptin ainekset
6 annosta
6–8 kplpullaa
Täyte
3 dlvadelmia (pakaste, kotimainen)
2 kplliivatelehteä
1/2 dlsokeria
2 dlvispikermaa (rasvaa 38 %)

Laskiaispullan vadelmatäyte – ohje:

  1. Sulata vadelmat ja purista marjat siivilän läpi, jolloin siemenet ja mehu erottuvat. Säästä mehu.
  2. Pehmitä liivatteet kylmässä vedessä. Kuumenna vadelmamehu kiehuvaksi ja nosta liedeltä. Lisää kuivaksi puristetut liivatteet ja sokeri mehuun.
  3. Anna jäähtyä suunnilleen kädenlämpöiseksi, seos ei saa kuitenkaan vielä jähmettyä.
  4. Vaahdota kerma ja lisää vadelmamehuseos. Sekoita hyvin ja siirrä kylmään jähmettymään ainakin puoleksi tunniksi.
  5. Leikkaa pullista kansiosa pois. Pursota vadelmavaahtoa pohjaosalle ja nosta pullan kansiosa päälle. Siivilöi pinnalle tomusokeria.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo