Maku

Laskiaispullat

2 h
4.3
1

Laskiaispullat

Onko parempaa kuin muhkea ja mehevä laskiaispulla? Tässä täydellisessä superpullassa on mantelimassaa sekä täytteessä että taikinassa ja pullat saavat ylleen myös kunnon kermakerroksen ja hillosydämen. Nyt kannattaa leipoa pullaherkku itse!
Teksti Matleena Lahti
Kuvat Juhani Salonen
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

  • 5 dlkevytmaitoa
  • 50 ghiivaa
  • 1 dlsokeria
  • 1 tlsuolaa
  • 2 tlkardemummaa
  • 1 kplmunaa
  • 75 gmantelimassaa
  • 12 dlvehnäjauhoja
  • 150 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)

Voiteluun

  • 1 kplmunaa

Koristeluun

  • 1/2 dlraesokeria

Väliin

  • 1 dlvadelmahilloa
  • 75 gmantelimassaa
  • 2 dlkuohukermaa

Tee näin

2 h
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN1 h 15 min

Perinteiset laskiaispullat valmistuvat helposti. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon sokeri, suola, kardemumma, muna, raastettu mantelimassa ja osa vehnäjauhoista.

Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikina pehmeäksi ja kimmoisaksi. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella.

Peitä taikinakulho leivinliinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.

Jaa kohonnut taikina paloiksi ja pyörittele ne pulliksi leivinpaperin päälle. Kohota.

Voitele kohonneet pullat munalla ja ripottele päälle raesokeria tai mantelilastuja. Paista laskiaispullia koosta riippuen 200 asteessa noin 20 minuuttia. Jäähdytä ritilällä.

Leikkaa laskiaispullien hattuosa pois ja lusikoi pohjien keskelle hillosilmät.

Raasta mantelimassa hienolla raastinterällä vaahdotetun kerman joukkoon ja pursota vaahto hillon ympärille. Kokoa laskiaispullat herkuttelukuntoon.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä