


Laskiaispullat – klassikkoresepti, joka ihastuttaa vuodesta toiseen
2 h 0 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 1 h 15 min
Laskiaispullat kuuluvat erottamattomasti laskiaiseen! Tässä täydellisessä superpullassa on mantelimassaa sekä täytteessä että taikinassa ja pullat saavat ylleen myös kunnon kermakerroksen ja hillosydämen. Nyt kannattaa leipoa laskiaispullat itse!
Reseptin ainekset
12 kpl
Laskiaispullat
5 dl
kevytmaitoa
50 g
hiivaa
1 dl
sokeria
1 tl
suolaa
2 tl
kardemummaa
1 kpl
munaa
75 g
mantelimassaa
12 dl
vehnäjauhoja
150 g
leivontamargariinia (rasvaa 80 %)
Voiteluun
1 kpl
munaa
Laskiaispullien väliin
1 dl
vadelmahilloa
75 g
mantelimassaa
2 dl
kuohukermaa
Koristeluun
tomusokeria
Laskiaispullat – ohje:
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon sokeri, suola, kardemumma, muna, raastettu mantelimassa ja osa vehnäjauhoista.
- Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikina pehmeäksi ja kimmoisaksi. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella.
- Peitä taikinakulho leivinliinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.
- Jaa kohonnut taikina paloiksi ja pyörittele ne pulliksi leivinpaperin päälle. Kohota.
- Voitele kohonneet pullat munalla. Halutessasi ripottele päälle raesokeria tai mantelilastuja. Paista laskiaispullia koosta riippuen 200 asteessa noin 20 minuuttia. Jäähdytä ritilällä.
- Leikkaa laskiaispullien hattuosa pois ja lusikoi pohjien keskelle hillosilmät.
- Raasta mantelimassa hienolla raastinterällä vaahdotetun kerman joukkoon ja pursota vaahto hillon ympärille. Tuprauta päälle tomusokeria. Kokoa laskiaispullat herkuttelukuntoon.
Vinkki!
Ota talteen myös mantelimassan resepti.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat