4,1(21)
Laskiaispullat – klassikkoresepti, joka ihastuttaa vuodesta toiseen
Kasvis
2 h
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 1 h 15 min
Laskiaispullat kuuluvat erottamattomasti laskiaiseen! Tässä täydellisessä superpullassa on mantelimassaa sekä täytteessä että taikinassa ja pullat saavat ylleen myös kunnon kermakerroksen ja hillosydämen. Nyt kannattaa leipoa laskiaispullat itse!
15.4.2007
 |
Maku
Reseptin ainekset
12 kpl
Laskiaispullat
5 dlkevytmaitoa
50 ghiivaa
1 dlsokeria
1 tlsuolaa
2 tlkardemummaa
1 kplmunaa
75 gmantelimassaa
12 dlvehnäjauhoja
150 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
Voiteluun
1 kplmunaa
Laskiaispullien väliin
1 dlvadelmahilloa
75 gmantelimassaa
2 dlkuohukermaa
Koristeluun
tomusokeria

Laskiaispullat – ohje:

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon sokeri, suola, kardemumma, muna, raastettu mantelimassa ja osa vehnäjauhoista.
  2. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikina pehmeäksi ja kimmoisaksi. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella.
  3. Peitä taikinakulho leivinliinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.
  4. Jaa kohonnut taikina paloiksi ja pyörittele ne pulliksi leivinpaperin päälle. Kohota.
  5. Voitele kohonneet pullat munalla. Halutessasi ripottele päälle raesokeria tai mantelilastuja. Paista laskiaispullia koosta riippuen 200 asteessa noin 20 minuuttia. Jäähdytä ritilällä.
  6. Leikkaa laskiaispullien hattuosa pois ja lusikoi pohjien keskelle hillosilmät.
  7. Raasta mantelimassa hienolla raastinterällä vaahdotetun kerman joukkoon ja pursota vaahto hillon ympärille. Tuprauta päälle tomusokeria. Kokoa laskiaispullat herkuttelukuntoon.

Vinkki!

Ota talteen myös mantelimassan resepti.

1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo