Laskiaispullat – klassikkoresepti, joka ihastuttaa vuodesta toiseen
2 h
{
Aktiivinen
45 minPassiivinen
1 h 15 minLaskiaispullat kuuluvat erottamattomasti laskiaiseen! Tässä täydellisessä superpullassa on mantelimassaa sekä täytteessä että taikinassa ja pullat saavat ylleen myös kunnon kermakerroksen ja hillosydämen. Nyt kannattaa leipoa laskiaispullat itse!
KA
4.1
Kuvat
Julkaistu 15.4.2007

Laskiaispullat – klassikkoresepti, joka ihastuttaa vuodesta toiseen
Reseptin ainekset (12 kpl)
Laskiaispullat
- 5 dlkevytmaitoa
- 50 ghiivaa
- 1 dlsokeria
- 1 tlsuolaa
- 2 tlkardemummaa
- 1 kplmunaa
- 75 gmantelimassaa
- 12 dlvehnäjauhoja
- 150 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
Voiteluun
- 1 kplmunaa
Laskiaispullien väliin
- 1 dlvadelmahilloa
- 75 gmantelimassaa
- 2 dlkuohukermaa
Koristeluun
- tomusokeria
Laskiaispullat – ohje:
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon sokeri, suola, kardemumma, muna, raastettu mantelimassa ja osa vehnäjauhoista.
- Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikina pehmeäksi ja kimmoisaksi. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella.
- Peitä taikinakulho leivinliinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.
- Jaa kohonnut taikina paloiksi ja pyörittele ne pulliksi leivinpaperin päälle. Kohota.
- Voitele kohonneet pullat munalla. Halutessasi ripottele päälle raesokeria tai mantelilastuja. Paista laskiaispullia koosta riippuen 200 asteessa noin 20 minuuttia. Jäähdytä ritilällä.
- Leikkaa laskiaispullien hattuosa pois ja lusikoi pohjien keskelle hillosilmät.
- Raasta mantelimassa hienolla raastinterällä vaahdotetun kerman joukkoon ja pursota vaahto hillon ympärille. Tuprauta päälle tomusokeria. Kokoa laskiaispullat herkuttelukuntoon.
Vinkki!
Ota talteen myös mantelimassan resepti.

Laskiaispulla ja sen veikeät versiot – valitsetko perinteisen vai kokeiletko kenties laskiaisen juustokakkua tai sitruunalaskiaispullia?

Laskiaispullan täytteet – valitsetko perinteisen mantelimassan vai ihanan valkosuklaavaahdon?
Kotivinkki

Laskiaispullat uudella tavalla! Tee taikinasta pullakuppeja, jotka täytetään kermavaahdolla ja mansikkahillolla
Maku

Frozen-pulla on jokaisen pienen jääprinsessan ja -prinssin unelma!
Maku

Iso laskiaispulla kerää katseet – padassa paistuvasta herkusta riittää vaikka koko perheelle!
Maku

Laskiaistuulihatut – kermavaahdolla ja hillolla täytetyt herkkupalat haastavat perinteiset pullat
Kotivinkki

Laskiaispullaburgerissa ihastuttaa laskiaispullasta tuttu makumaailma sekä uusi, vinkeämpi muoto – katso resepti ja kokeile!
Kotivinkki

Laskiaispitko – laskiaisherkku, joka on tehty jaettavaksi
Kotivinkki

Mantelimassa – perinteinen täyte laskiaispullalle
Maku

Vadelmatäyte laskiaispullalle – vaaleanpunainen vaahto tuo perinneherkkuun uutta twistiä
Maku