Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Mantelimassa – perinteinen täyte laskiaispullalle

2 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 2 h 0 min

Mantelimassa ja kermavaahto kuuluvat perinteiseen laskiaispullaan! Valmista itse ihana mantelimassatäyte laskiaispullalle tällä helpolla reseptillä.

9.2.2015
Reseptin ainekset
6 kpl
6–8 kpl
pullaa
Mantelimassa
150 g
mantelijauhetta
1 ½ dl
sokeria
1
kananmunan valkuainen
Lisäksi
2 dl
vispikermaa (rasvaa 38 %)
1 rkl
tomusokeria

Mantelimassa valmistuu näin:

  1. Mittaa mantelijauhe ja sokeri monitoimikoneen kulhoon, jossa on leikkuuterä.
  2. Anna koneen käydä täydellä teholla 3–5 minuuttia. Aineksista muodostuu vähitellen tahna.
  3. Lisää lopuksi valkuainen ja sekoita pikaisesti tasaiseksi mantelimassaksi.
  4. Muotoile massasta tanko, kääri kelmuun ja anna jähmettyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan.
  5. Vaahdota kerma. Leikkaa mantelimassasta kiekkoja.
  6. Leikkaa pullasta kansi pois. Nosta pohjan päälle muutama kiekko mantelimassaa ja pursota kermavaahtoa päälle. Nosta pullan kansiosa kermavaahdon päälle.
  7. Siivilöi halutessasi tomusokeria pullien pintaan.

Vinkki!

Mantelimassa säilyy jääkaapissa noin 5 päivää.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt