Mantelimassa – perinteinen täyte laskiaispullalle
2 h 15 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
2 h Mantelimassa ja kermavaahto kuuluvat perinteiseen laskiaispullaan! Valmista itse ihana mantelimassatäyte laskiaispullalle tällä helpolla reseptillä.
KA
5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 9.2.2015

Mantelimassa – perinteinen täyte laskiaispullalle
Ainekset (6 kpl)
- 6–8 kplpullaa
Mantelimassa
- 150 gmantelijauhetta
- 1 ½ dlsokeria
- 1kananmunan valkuainen
Lisäksi
- 2 dlvispikermaa (rasvaa 38 %)
- 1 rkltomusokeria
Mantelimassa valmistuu näin:
- Mittaa mantelijauhe ja sokeri monitoimikoneen kulhoon, jossa on leikkuuterä.
- Anna koneen käydä täydellä teholla 3–5 minuuttia. Aineksista muodostuu vähitellen tahna.
- Lisää lopuksi valkuainen ja sekoita pikaisesti tasaiseksi mantelimassaksi.
- Muotoile massasta tanko, kääri kelmuun ja anna jähmettyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan.
- Vaahdota kerma. Leikkaa mantelimassasta kiekkoja.
- Leikkaa pullasta kansi pois. Nosta pohjan päälle muutama kiekko mantelimassaa ja pursota kermavaahtoa päälle. Nosta pullan kansiosa kermavaahdon päälle.
- Siivilöi halutessasi tomusokeria pullien pintaan.
Vinkki!
Mantelimassa säilyy jääkaapissa noin 5 päivää.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
5