


Mantelimassa – perinteinen täyte laskiaispullalle
2 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 2 h 0 min
Mantelimassa ja kermavaahto kuuluvat perinteiseen laskiaispullaan! Valmista itse ihana mantelimassatäyte laskiaispullalle tällä helpolla reseptillä.
Reseptin ainekset
6 kpl
6–8 kpl
pullaa
Mantelimassa
150 g
mantelijauhetta
1 ½ dl
sokeria
1
kananmunan valkuainen
Lisäksi
2 dl
vispikermaa (rasvaa 38 %)
1 rkl
tomusokeria
Mantelimassa valmistuu näin:
- Mittaa mantelijauhe ja sokeri monitoimikoneen kulhoon, jossa on leikkuuterä.
- Anna koneen käydä täydellä teholla 3–5 minuuttia. Aineksista muodostuu vähitellen tahna.
- Lisää lopuksi valkuainen ja sekoita pikaisesti tasaiseksi mantelimassaksi.
- Muotoile massasta tanko, kääri kelmuun ja anna jähmettyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan.
- Vaahdota kerma. Leikkaa mantelimassasta kiekkoja.
- Leikkaa pullasta kansi pois. Nosta pohjan päälle muutama kiekko mantelimassaa ja pursota kermavaahtoa päälle. Nosta pullan kansiosa kermavaahdon päälle.
- Siivilöi halutessasi tomusokeria pullien pintaan.
Vinkki!
Mantelimassa säilyy jääkaapissa noin 5 päivää.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat