Mantelimassa – perinteinen täyte laskiaispullalle
2 h 15 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
2 h Mantelimassa ja kermavaahto kuuluvat perinteiseen laskiaispullaan! Valmista itse ihana mantelimassatäyte laskiaispullalle tällä helpolla reseptillä.
KA
5
Kuvat
Julkaistu 9.2.2015

Mantelimassa – perinteinen täyte laskiaispullalle
Reseptin ainekset (6 kpl)
- 6–8 kplpullaa
Mantelimassa
- 150 gmantelijauhetta
- 1 ½ dlsokeria
- 1kananmunan valkuainen
Lisäksi
- 2 dlvispikermaa (rasvaa 38 %)
- 1 rkltomusokeria
Mantelimassa valmistuu näin:
- Mittaa mantelijauhe ja sokeri monitoimikoneen kulhoon, jossa on leikkuuterä.
- Anna koneen käydä täydellä teholla 3–5 minuuttia. Aineksista muodostuu vähitellen tahna.
- Lisää lopuksi valkuainen ja sekoita pikaisesti tasaiseksi mantelimassaksi.
- Muotoile massasta tanko, kääri kelmuun ja anna jähmettyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan.
- Vaahdota kerma. Leikkaa mantelimassasta kiekkoja.
- Leikkaa pullasta kansi pois. Nosta pohjan päälle muutama kiekko mantelimassaa ja pursota kermavaahtoa päälle. Nosta pullan kansiosa kermavaahdon päälle.
- Siivilöi halutessasi tomusokeria pullien pintaan.
Vinkki!
Mantelimassa säilyy jääkaapissa noin 5 päivää.

Laskiaispitko – laskiaisherkku, joka on tehty jaettavaksi
Kotivinkki

Omar-laskiaispullat – talven himotuin hittiherkku saa sinut huokaisemaan onnesta
Meillä kotona

Laskiaispullat – klassikkoresepti, joka ihastuttaa vuodesta toiseen
Maku

Laskiaispulla ja sen veikeät versiot – valitsetko perinteisen vai kokeiletko kenties laskiaisen juustokakkua tai sitruunalaskiaispullia?

Frozen-pulla on jokaisen pienen jääprinsessan ja -prinssin unelma!
Maku

Iso laskiaispulla kerää katseet – padassa paistuvasta herkusta riittää vaikka koko perheelle!
Maku

Laskiaistuulihatut – kermavaahdolla ja hillolla täytetyt herkkupalat haastavat perinteiset pullat
Kotivinkki

Vadelmatäyte laskiaispullalle – vaaleanpunainen vaahto tuo perinneherkkuun uutta twistiä
Maku