Maku

Mantelimassatäyte laskiaispullalle

2 h 15 min
5
0

Mantelimassatäyte laskiaispullalle

Valmista itse ihana mantelimassatäyte laskiaispullalle! Perinteiset pullat täytetään kunnon määrällä mantelimassaa ja kermavaahtoa, nam!
Teksti Maku-toimitus
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 kpl)

  • 6-8 kplpullaa

Mantelimassa

  • 150 gmantelijauhetta
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1 kplkananmunan valkuainen

Lisäksi

  • 2 dlvispikermaa (rasvaa 38 %)
  • 1 rkltomusokeria

Tee näin

2 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN2 h

Valmista pullataikina ja leivo pullat tai käytä valmiita pullia.

Mittaa mantelijauhe ja sokeri monitoimikoneen kulhoon, jossa on leikkuuterä.

Anna koneen käydä täydellä teholla 3–5 minuuttia. Aineksista muodostuu vähitellen tahna.

Lisää lopuksi valkuainen ja sekoita pikaisesti tasaiseksi mantelimassaksi.

Muotoile massasta tanko, kääri kelmuun ja anna jähmettyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan.

Vaahdota kerma. Leikkaa mantelimassasta kiekkoja.

Leikkaa jäähtyneestä pullasta kansi pois. Nosta pohjan päälle muutama kiekko mantelimassaa ja pursota kermavaahtoa päälle. Nosta pullan kansiosa kermavaahdon päälle.

Siivilöi halutessasi tomusokeria pullien pintaan.

Mantelimassa säilyy jääkaapissa noin 5 päivää.

Vinkki!

* Käytä mantelimassasta ylijäävä keltuainen sämpylöiden tai pullien voiteluun.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä