Maku

Mantelimassa – perinteinen täyte laskiaispullalle

2 h 15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
2 h
Mantelimassa ja kermavaahto kuuluvat perinteiseen laskiaispullaan! Valmista itse ihana mantelimassatäyte laskiaispullalle tällä helpolla reseptillä.
KA
5
0
Julkaistu 9.2.2015


Reseptin ainekset (6 kpl)

  • 6–8 kplpullaa

Mantelimassa

  • 150 gmantelijauhetta
  • 1 ½ dlsokeria
  • 1kananmunan valkuainen

Lisäksi

  • 2 dlvispikermaa (rasvaa 38 %)
  • 1 rkltomusokeria
Tulosta

Mantelimassa valmistuu näin:

  1. Mittaa mantelijauhe ja sokeri monitoimikoneen kulhoon, jossa on leikkuuterä.
  2. Anna koneen käydä täydellä teholla 3–5 minuuttia. Aineksista muodostuu vähitellen tahna.
  3. Lisää lopuksi valkuainen ja sekoita pikaisesti tasaiseksi mantelimassaksi.
  4. Muotoile massasta tanko, kääri kelmuun ja anna jähmettyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan.
  5. Vaahdota kerma. Leikkaa mantelimassasta kiekkoja.
  6. Leikkaa pullasta kansi pois. Nosta pohjan päälle muutama kiekko mantelimassaa ja pursota kermavaahtoa päälle. Nosta pullan kansiosa kermavaahdon päälle.
  7. Siivilöi halutessasi tomusokeria pullien pintaan.

Vinkki!

Mantelimassa säilyy jääkaapissa noin 5 päivää.

Kommentoi »