Maku

Karpalotäytteinen pullakranssi

1 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h
Kokeile laskiaispullan uutta muhkean mehevää muotoa! Kookoksinen pullataikina saa seurakseen kirpeänmakean karpalotäytteen. Koukuttavan hyvä laskiaisherkku maistuu muulloinkin kuin laskiaisena!
MU
4
0
Julkaistu: 18.2.2013


Ainekset (20 annosta)

  • 2 1/2 dlkookosmaitoa
  • 25 ghiivaa
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1 dlkookoshiutaleita
  • 1/2 tlsuolaa
  • 6 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 50 gvoita

Voiteluun

  • 1 rklvoita
  • 1/2 dlkookoshiutaleita

Täyte

  • 6 dlkuohukermaa
  • 75 gkarpalohyytelöä
  • 3 rklmarjajauhetta (karpalo)
  • 2 tlvaniljasokeria

Lisäksi

  • Koristeluun kookoshiutaleita ja karpalojauhetta
Tulosta
Kuumenna kookosmaito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää sokeri, kookoshiutaleet ja suola.
Alusta taikinaan jauhot. Vaivaa taikinaan loppuvaiheessa pehmeä rasva.
Peitä kulho ja kohota taikina kooltaan lähes kaksinkertaiseksi.
Voitele noin 2 l:n vetoinen rengasvuoka. Ripottele pohjalle kookoshiutaleita. Siirrä taikina vuokaan.
Kohota uudelleen ja paista 220 asteessa noin 15 minuuttia. Kumoa pulla vuoasta ritilälle ja paista vielä hetki.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon hyytelö, karpalojauhe ja vaniljasokeri. Siirrä täyte pursotinpussiin.
Halkaise jäähtynyt pullakranssi varovasti. Pursota pohjalle karpalotäytettä ja nosta ”kansi” paikoilleen.
Viimeistele karpalotäytteinen pullakranssi kookoshiutaleilla ja karpalojauheella.
MITÄ PIDIT?
3.97
Kommentoi »