Karpalotäytteinen pullakranssi
1 h 30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
1 h Kokeile laskiaispullan uutta muhkean mehevää muotoa! Kookoksinen pullataikina saa seurakseen kirpeänmakean karpalotäytteen. Koukuttavan hyvä laskiaisherkku maistuu muulloinkin kuin laskiaisena!
MU
4
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 18.2.2013

Karpalotäytteinen pullakranssi
Reseptin ainekset (20 annosta)
- 2 1/2 dlkookosmaitoa
- 25 ghiivaa
- 1 1/2 dlsokeria
- 1 dlkookoshiutaleita
- 1/2 tlsuolaa
- 6 1/2 dlvehnäjauhoja
- 50 gvoita
Voiteluun
- 1 rklvoita
- 1/2 dlkookoshiutaleita
Täyte
- 6 dlkuohukermaa
- 75 gkarpalohyytelöä
- 3 rklmarjajauhetta (karpalo)
- 2 tlvaniljasokeria
Lisäksi
- Koristeluun kookoshiutaleita ja karpalojauhetta
Kuumenna kookosmaito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää sokeri, kookoshiutaleet ja suola.
Alusta taikinaan jauhot. Vaivaa taikinaan loppuvaiheessa pehmeä rasva.
Peitä kulho ja kohota taikina kooltaan lähes kaksinkertaiseksi.
Voitele noin 2 l:n vetoinen rengasvuoka. Ripottele pohjalle kookoshiutaleita. Siirrä taikina vuokaan.
Kohota uudelleen ja paista 220 asteessa noin 15 minuuttia. Kumoa pulla vuoasta ritilälle ja paista vielä hetki.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon hyytelö, karpalojauhe ja vaniljasokeri. Siirrä täyte pursotinpussiin.
Halkaise jäähtynyt pullakranssi varovasti. Pursota pohjalle karpalotäytettä ja nosta ”kansi” paikoilleen.
Viimeistele karpalotäytteinen pullakranssi kookoshiutaleilla ja karpalojauheella.