


Loistava lämpimäinen
Luciapullissa on nyt uutta kierrettä! Upota kierteisiin voisilmäpullien täytettä ja ripottele pinnalle runsaasti raesokeria
1 h 40 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 10 min
Sahramilla keltaiseksi värjätyt luciapullat hurmaavat maullaan ja pehmeydellään. Voisilmäpullien täyte tekee niitä entistäkin herkullisempia.
Reseptin ainekset
16 kpl
3 dl
maitoa
25 g
hiivaa
1 ps
sahramia
1 dl
sokeria
1
muna
¾ tl
suolaa
1 tl
kardemummaa (jauhettua)
75 g
voita
noin 9 dl
vehnäjauhoja
Täyte
75 g
voita
½ dl
tomusokeria
½ rkl
vehnäjauhoja
1 tl
vaniljasokeria
Voitelu ja koristelu
1
muna
noin 1 dl
raesokeria
Paremmat luciapullat − ohje:
- Tee ensin täyte. Sekoita pehmeä voi, tomusokeri, vehnäjauhot ja vaniljasokeri kulhossa. Muotoile voiseoksesta 32 pientä palloa (ø noin 1,5 cm) ja laita ne lautaselle. Nosta lautanen pakastimeen, jotta pallot jähmettyvät.
- Tee taikina. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva ja lisää sahrami maitoon. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää sokeri, munat, suola, kardemumma ja vehnäjauhot vähän kerrallaan. Lisää lopuksi pehmeä voi ja vaivaa muutama minuutti. Kohota leivinliinan alla noin 30 minuuttia.
- Jaa taikina 16 palaan. Muotoile taikinapala ensin noin 30 sentin tangoksi ja kieputa sitten molemmat päät kierteelle. Anna pullien kohota leivinpaperin päällä pellillä noin 30 minuuttia.
- Voitele munalla. Paina voipallot pullan molempiin päihin. Ripottele päälle raesokeria.
- Paista pullia 225 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Anna pullien jäähtyä ritilällä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat