Maku

Suklaasydänpullat

15 h 50 min
5
0

Suklaasydänpullat

Leivo ihanat suklaasydänpullat! Nutella-täytteisten suklaapullien muoto kertoo syöjälle enemmän kuin tuhat sanaa. 
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 kpl)

Taikina

  • 2 1/2 dlkevytmaitoa
  • 25 ghiivaa
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 kplmunaa
  • 1 dlkaakaojauhetta
  • 6 dlvehnäjauhoja
  • 75 gvoita

Täyte

  • 2 dlNutellaa

Voiteluun

  • 1 kplmunaa

Päälle

  • 1 dlhasselpähkinöitä (rouhittuna)

Tee näin

15 h 50 min
{
AKTIIVINEN15 h
PASSIIVINEN50 min

Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva.

Lisää sokeri, suola ja muna. Sekoita kaakaojauhe jauhoihin. Lisää jauhoseos vähän kerrallaan ja viimeisenä huoneenlämpöinen voi. Alusta, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista.

Kohota taikinaa liinan alla noin 30 minuuttia.

Kauli taikina jauhotetulla pöydällä levyksi (35 cm x 65 cm).

Levitä päälle suklaalevite. Rullaa taikinalevy molemmilta pitkiltä sivuilta puoleen väliin saakka tiukaksi rullaksi.

Leikkaa rulla noin 3 sentin viipaleiksi ja nosta palat leivinpaperin päälle pellille. Muotoile palat sydämiksi venyttämällä taikinaa sydämen kärjestä.

Anna pullien kohota peitettynä 20 minuuttia.

Voitele pullat munalla. Ripottele pinnalle pähkinärouhetta. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä