


Pulla päivässä
Puolukka-vaniljapullissa maistuvat täyteläinen vaniljakreemi ja hapokkaat puolukat – tässä on syyspulla parhaimmillaan!
2 h 10 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 1 h 25 min
Puolukka-vaniljapulla yhdistää vaniljan pehmeyden ja puolukoiden kirpeyden. Syksyn muhkeimmat pullat katoavat parempiin suihin ennen kuin ehdit sanoa puolukka.
Reseptin ainekset
20 kpl
Pullataikina
½ pkt (à 50 g)
hiivaa
2½ dl
maitoa
1 dl
sokeria
½ tl
suolaa
½ rkl
kardemummaa
noin 7 dl
vehnäjauhoja
50 g
voita
Täyte
2 dl (noin 120 g)
puolukoita
1 dl
fariinisokeria
50 g
voita
1 prk (200 g)
paistonkestävää vaniljakreemiä
Voitelu
1
muna
Viimeistely
1 rkl
tomusokeria
Lisäksi
20
pullavuokaa
Puolukka-vaniljapullat – ohje:
- Ota raaka-aineet huoneenlämpöön noin tunti ennen leipomista.
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri ja mausteet. Lisää jauhoja joukkoon vähitellen. Kun taikina alkaa muotoutua, lisää huoneenlämpöinen rasva. Alusta joukkoon lisää vehnäjauhoja, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Vaivaa taikinaa työtasolla noin 5 minuuttia. Käytä tarvittaessa apuna hiukan jauhoja. Nosta takaisin kulhoon ja peitä liinalla. Anna kohota kaksinkertaiseksi, noin 45 minuuttia.
- Kumoa taikina jauhotetulle työtasolle ja vaivaa sitä hetki. Kauli taikina levyksi (noin 30 × 50 cm).
- Murskaa kolmasosa täytteen puolukoista ja yhdistä kokonaisiin puolukoihin. Sekoita fariinisokeri puolukoiden joukkoon. Levitä pehmeä voi taikinalevylle ja sen päälle puolukkaseos. Kääri taikina leveämmältä sivulta rullaksi.
- Leikkaa rulla 20 palaksi. Nosta palat pellillä oleviin pullavuokiin leikkauspinta ylöspäin. Peitä liinalla ja anna kohota 30 minuuttia.
- Tee jokaisen pullan keskelle syvennys ja lusikoi syvennyksiin vaniljakreemi. Voitele pullien reunat munalla.
- Paista pullia 225-asteisesen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Koristele jäähtyneet pullat halutessasi tomusokerilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat