Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Bostonkakku

2 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 0 min

Harri Syrjäsen hillolla täytetty bostonkakku on mehevä ja muhkea pullaherkku! Kananmunaton pullataikina sopii myös muna-allergiselle.

Reseptin ainekset
30 palaa
Pohja
3 dl
kevytmaitoa
30 g
hiivaa
1 1/3 dl
sokeria
2 tl
kardemummaa
1/2 tl
suolaa
8 1/2 dl
vehnäjauhoja
150 g
voita (pehmeää)
Täyte
230 g
hilloa (paistonkestävää)
Päälle
50 g
sokerivesikuorrutetta

Lämmitä maito tai vesi kädenlämpöiseksi. Liuota siihen murennettu hiiva.

Lisää sokeri, kardemumma ja suola.

Lisää puolet jauhoista ja vaivaa noin 5 minuuttia. Lisää voi ja loput jauhoista.

Vaivaa taikinaa 5–10 minuuttia, kunnes taikina on todella kimmoisaa.

Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi, noin 45 minuuttia.

Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle alustalle, ja vaivaa siitä ilmakuplat pois.

Kauli taikina levyksi (noin 20 x 40 cm). Levitä sille paistonkestävää hilloa.

Kääri taikina rullalle ja leikkaa noin 5 cm:n paloiksi. Nosta palat voideltuun pyöreään vuokaan (Ø noin 24 cm) leikkuupinta ylöspäin. Jätä palojen väliin muutama sentti tilaa.

Kohota peitettynä vielä 30 minuuttia.

Paista bostonkakkua 200-asteisen uunin keskitasolla 30–35 minuuttia.

* Muuntele bostonin täytettä erilaisilla hilloilla tai maustetulla rahkalla.

* Varo paistamasta pullaa liian kypsäksi, jotta se ei menetä mehevyyttään.

* Voit voidella bostonkakun ennen paistamista munalla. Voitelu ei ole välttämätöntä, mutta se antaa pullalle kauniin pinnan ja kiillon.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt