Maku

Kaneli-inkivääripullakorput

2 h 20 min
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen2 h
Taivaalliset pitkosta valmistetut pullakorput saavat potkua inkiväärin ja limetinkuoren maustamasta kanelisokerista.
3.83
1
Kuvat Riikka Kantinkoski


Ainekset (10 annosta)

  • 600 gpullaa (pitkoa)

Voiteluun

  • 100 gvoita (sulatettuna)

Kaneli-inkiväärisokeri

  • 1 1/2 dlruokosokeria
  • 1 tlkanelia
  • 1/2 tlinkivääriä (jauhettuna)
  • 2 kpllimettiä (hienoksi raastettu kuori)
Tulosta

Leikkaa pullapitko ohuiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet leivinpaperin päälle uunipellille.

Yhdistä makusokerin ainekset.

Voitele pullaviipaleet voisulalla. Ripottele päälle makusokeria.

Paahda pullakorppuja 125-asteisen uunin keskitasolla noin 1 1/2–2 tuntia, kunnes ne ovat rapeita ja kauniin värisiä. Tarkkaile uunia, jotta korput eivät saa liikaa väriä.

Sammuta uuni ja kuivata korppuja vielä hetki jälkilämmössä uuniluukku raollaan. Jäähdytä ritilällä.

Säilytä korput ilmatiiviissä purkissa, jotta ne pysyvät rapeina.

MITÄ PIDIT?
3.83
1 kommentti