


Onko tässä uusi buffahitti?
Mokkapala-vuokapulla – kaksi suosikkiherkkua suloisesti yhdessä!
1 h 30 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 10 min
Jos olet vannoutunut pullafani ja mokkapaloissa parasta on kuorrute, tämä resepti tulee olemaan uusi suosikkisi.
Reseptin ainekset
12 annosta
Peruspullataikina
2½ dl
maitoa
25 g
tuorehiivaa
1 dl
sokeria
1 tl
kardemummaa
½ tl
suolaa
noin 7 dl
vehnäjauhoja
75 g
voita tai leivonta-margariinia
Täyte
75 g
voita
2 dl
tomusokeria
1 rkl
vehnäjauhoja
1 rkl
kaakaojauhetta
1½ tl
espressopikakahvijauhetta (esim. Nescafe azera)
1 tl
vaniljasokeria
Vuoan voitelu
1 rkl
voita tai margariinia
Mokkapalakuorrute
4 dl
tomusokeria
1½ rkl
kaakaojauhetta
2 rkl
voita sulatettuna
2 rkl
vahvaa kahvijuomaa
Viimeistely
2 rkl
strösseleitä
Mokkapala-vuokapulla – ohje:
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva maitoon. Lisää sokeri, kardemumma ja suola.
- Lisää puolet vehnäjauhoista ja sekoita taikina tasaiseksi. Alusta loput jauhot ja vaivaa taikinaa käsin tai koneella. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppuvaiheessa. Taikina on valmis, kun se irtoaa kulhon reunoista.
- Kohota taikinaa lämpi¬mässä paikassa liinan alla noin 30 minuuttia, kunnes se on kohonnut kaksinkertaiseksi.
- Tee täyte. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi tahnaksi.
- Kauli taikina levyksi (60 × 30 cm). Levitä täyte tasaisesti taikinalevylle. Kääri levy pitkältä sivulta rullalle. Leikkaa rulla 12 palaan. Asettele palat voideltuun uunivuokaan (noin 30 × 20 cm). Kohota vielä 30 minuuttia.
- Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 20 minuuttia.
- Tee kuorrute. Sekoita tomusokeri, kaakao, voisula ja puolet kahvista. Lisää kahvia pienissä erissä, kunnes saat sopivan paksuisen, levittyvän kuorrutteen.
- Levitä kuorrute jäähtyneen vuokapullan päälle. Viimeistele koristerakeilla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat