Pikkupullat

2 h 15 min
4.5
0

Pikkupullat

Perinteisiä pikkupullia rakastavat kaikki! Nämä pullat sopivat myös pakastettaviksi. 
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (40 kpl)

Pullataikina

  • 50 ghiivaa
  • 5 dlkevytmaitoa
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 14 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlkardemummaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1 kplmunaa
  • 150 gvoita

Lisäksi

  • 1 kplmunaa
  • 1 dlraesokeria
  • 1 dlmantelilastuja

Tee näin

2 h 15 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN1 h 25 min

Leivo pikkupullat näin:

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri ja noin 6 dl vehnäjauhoja. Sekoita vellimäiseksi taikinajuureksi.

Peitä kulho liinalla ja nosta se lämpimään vesihauteeseen.

Kun juuri kuplii, eli noin 10 min kuluttua, hiiva on herännyt ja voit alustaa taikinaan muut aineet.

Nosta taikinakulho vesihauteesta.

Sekoita juureen kardemumma, suola, muna ja pehmeä voi. Alusta joukkoon jauhoja, kunnes saat käsistä irtoavan, mutta vielä pehmeän taikinan. Vaivaa taikinaa jauhotetulla pöydällä noin 10 minuuttia, jotta pullaan muodostuu hyvä sitko.

Vaivattuasi taikinan jaa se noin 40 palaan. Pyöritä paloja kämmenkuopallasi pöytää vasten, kunnes pulla on pyöreä. Nosta pullat leivinpaperin päälle pellille ja peitä ne liinalla. Anna pullien kohota lämpimässä, vedottomassa paikassa 40–60 minuuttia.

Voitele pullat munalla ja ripottele päälle raesokeria tai mantelilastuja.

Paista pikkupullia 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia. Anna pikkupullien jäähtyä kevyesti liinalla peiteltyinä.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä