Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Mustikkapullat ovat vastustamattomia! Nostalgisilla vehnäsillä on suloinen mustikkasydän

2 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 30 min

Leivo kahvipöytään perinteisiä mustikkapullia. Pullataikinaan painetaan lasilla painauma, johon lusikoidaan mustikoita ja päälle ripotellaan rapeaa raesokeria.

7.8.2024
Reseptin ainekset
20 pullaa
Pullataikina
5 dl
maitoa
1 pkt (50 g)
tuorehiivaa
2 dl
sokeria
2 rkl
kardemummaa rouhittuna
2 tl
suolaa
noin 13–15 dl
vehnäjauhoja
200g
voita huoneenlämpöisenä
Mustikkatäyte:
400 g
mustikoita (tuore tai pakaste)
1–2 rkl
perunajauhoja
2 rkl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
Lisäksi
1
muna (voiteluun )
3 rkl
raesokeria (pinnalle)

Mustikkapullat – ohje:

  1. Lämmitä maito kulhossa kädenlämpöiseksi eli noin 37 asteiseksi. Murenna maitoon hiiva ja lisää joukkoon sokeri, kardemumma ja suola. Sekoita kunnes hiiva on liuennut.
  2. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää alustuksen loppuvaiheessa myös pehmeä voi. Pullataikinassa on sopivasti jauhoja, kun se irtoaa kulhon reunoista ja käsistä. Pehmeästä taikinasta syntyvät parhaimmat pullat.
  3. Kohota pullataikina lämpimässä vedottomassa paikassa liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi, noin 30–60 minuuttia.
  4. Vaivaa pullataikinasta isot ilmakuplat pois jauhotetulla pöydällä. Muotoile pullataikinasta pyöreitä pullia (noin 20 kpl) leivinpaperin päälle pellille. Kohota pullia liinan alla noin 30 minuuttia.
  5. Sekoita mustikoihin perunajauhot ja sokerit.
  6. Paina kohonneisiin pulliin lasilla kuopat ja voitele reunat munalla. Lisää keskelle mustikkatäytettä ja ripottele reunoille raesokeria.
  7. Paista pullia 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia pullien koosta riippuen.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt