


Mustikkapullat ovat vastustamattomia! Nostalgisilla vehnäsillä on suloinen mustikkasydän
2 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 30 min
Leivo kahvipöytään perinteisiä mustikkapullia. Pullataikinaan painetaan lasilla painauma, johon lusikoidaan mustikoita ja päälle ripotellaan rapeaa raesokeria.
Reseptin ainekset
20 pullaa
Pullataikina
5 dl
maitoa
1 pkt (50 g)
tuorehiivaa
2 dl
sokeria
2 rkl
kardemummaa rouhittuna
2 tl
suolaa
noin 13–15 dl
vehnäjauhoja
200g
voita huoneenlämpöisenä
Mustikkatäyte:
400 g
mustikoita (tuore tai pakaste)
1–2 rkl
perunajauhoja
2 rkl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
Lisäksi
1
muna (voiteluun )
3 rkl
raesokeria (pinnalle)
Mustikkapullat – ohje:
- Lämmitä maito kulhossa kädenlämpöiseksi eli noin 37 asteiseksi. Murenna maitoon hiiva ja lisää joukkoon sokeri, kardemumma ja suola. Sekoita kunnes hiiva on liuennut.
- Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää alustuksen loppuvaiheessa myös pehmeä voi. Pullataikinassa on sopivasti jauhoja, kun se irtoaa kulhon reunoista ja käsistä. Pehmeästä taikinasta syntyvät parhaimmat pullat.
- Kohota pullataikina lämpimässä vedottomassa paikassa liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi, noin 30–60 minuuttia.
- Vaivaa pullataikinasta isot ilmakuplat pois jauhotetulla pöydällä. Muotoile pullataikinasta pyöreitä pullia (noin 20 kpl) leivinpaperin päälle pellille. Kohota pullia liinan alla noin 30 minuuttia.
- Sekoita mustikoihin perunajauhot ja sokerit.
- Paina kohonneisiin pulliin lasilla kuopat ja voitele reunat munalla. Lisää keskelle mustikkatäytettä ja ripottele reunoille raesokeria.
- Paista pullia 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia pullien koosta riippuen.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat