Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Kuninkaiden rinkeli

Espanjalainen loppiaiskranssi − appelsiinilla maustettu ja kauniisti koristeltu vehnänen on loppiaispöydän kruunu

1 h 35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 15 min

Espanjalaisesta Roscón de Reyes -leivonnaisesta inspiroitunut kranssi nostetaan kahvipöytään loppiaisena. Sitrusraasteilla maustettu herkku saa koristeeksi kuivattuja ja tuoreita hedelmiä.

2.1.2025
Reseptin ainekset
16 annosta
Juuritaikina
1½ dl
maitoa
25 g
hiivaa
1 rkl
sokeria
1½ dl
vehnäjauhoja
Taikina
2
munaa
1½ dl
sokeria
1
(luomu)sitruunan kuoriraaste
1
(luomu)appelsiinin kuoriraaste
1 tl
suolaa
100 g
voita
5 dl
vehnäjauhoja
Pinnalle
2 rkl
hunajaa
viikunoita/ananaskirsikoita/granaattiomenansiemeniä/kuivattuja ananasrenkaita/kumkvatteja/kookoslastuja/pekaanipähkinöitä/raesokeria/rosmariinia

Espanjalainen loppiaiskranssi − ohje:

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon, lisää sokeri ja jauhot. Sekoita tasaiseksi. Peitä kulho leivinliinalla ja jätä juuri kohoamaan lämpimään paikkaan 15 minuutiksi.
  2. Lisää munat, sokeri, sitrusten kuoriraasteet, suola, pehmeä voi ja jauhot. Sekoita käsin tai lastalla taikinaksi.
  3. Voitele rengasvuoka (1,8 l) ja painele taikina vuokaan. Kohota leivinliinan alla 30 minuuttia.
  4. Paista 200 asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla 25–30 minuuttia. Anna jäähtyä ja kumoa kakku vuoasta tarjoiluvadille.
  5. Voitele kranssin paistopinta hunajalla ja viimeistele viikunaviipaleilla, granaattiomenansiemenillä, kuivahedelmillä ja kookos- tai mantelilastuilla.

Vinkki!

Voit paistaa kranssin myös pellillä. Tee taikinasta tällöin hieman tukevampi lisäämällä 0,5–1 dl jauhoja ja vaivaamalla taikinaa muutaman

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt