


Kuninkaiden rinkeli
Espanjalainen loppiaiskranssi − appelsiinilla maustettu ja kauniisti koristeltu vehnänen on loppiaispöydän kruunu
1 h 35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 15 min
Espanjalaisesta Roscón de Reyes -leivonnaisesta inspiroitunut kranssi nostetaan kahvipöytään loppiaisena. Sitrusraasteilla maustettu herkku saa koristeeksi kuivattuja ja tuoreita hedelmiä.
Reseptin ainekset
16 annosta
Juuritaikina
1½ dl
maitoa
25 g
hiivaa
1 rkl
sokeria
1½ dl
vehnäjauhoja
Taikina
2
munaa
1½ dl
sokeria
1
(luomu)sitruunan kuoriraaste
1
(luomu)appelsiinin kuoriraaste
1 tl
suolaa
100 g
voita
5 dl
vehnäjauhoja
Pinnalle
2 rkl
hunajaa
viikunoita/ananaskirsikoita/granaattiomenansiemeniä/kuivattuja ananasrenkaita/kumkvatteja/kookoslastuja/pekaanipähkinöitä/raesokeria/rosmariinia
Espanjalainen loppiaiskranssi − ohje:
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon, lisää sokeri ja jauhot. Sekoita tasaiseksi. Peitä kulho leivinliinalla ja jätä juuri kohoamaan lämpimään paikkaan 15 minuutiksi.
- Lisää munat, sokeri, sitrusten kuoriraasteet, suola, pehmeä voi ja jauhot. Sekoita käsin tai lastalla taikinaksi.
- Voitele rengasvuoka (1,8 l) ja painele taikina vuokaan. Kohota leivinliinan alla 30 minuuttia.
- Paista 200 asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla 25–30 minuuttia. Anna jäähtyä ja kumoa kakku vuoasta tarjoiluvadille.
- Voitele kranssin paistopinta hunajalla ja viimeistele viikunaviipaleilla, granaattiomenansiemenillä, kuivahedelmillä ja kookos- tai mantelilastuilla.
Vinkki!
Voit paistaa kranssin myös pellillä. Tee taikinasta tällöin hieman tukevampi lisäämällä 0,5–1 dl jauhoja ja vaivaamalla taikinaa muutaman
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat