


Nyt on nopeaa!
Puolen tunnin pulla – todellinen pikapulla hurmaa sitruunaisella täytteellään
30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 15 min
Leivinjauheella kohotetut vuokapullat valmistuvat melkein sillä aikaa, kun kahvi tippuu. Jos jätät sitruunatäytteen pois, pullat valmistuvat vieläkin nopeammin!
Reseptin ainekset
20 kpl
5 dl
vehnäjauhoja
1 dl
sokeria
2½ tl
leivinjauhetta
1½ tl
jauhettua kardemummaa
100 g
voita tai margariinia (sulatettuna)
1 dl
maitoa
1 dl
kermaa
1
muna
Sitruunatäyte
25 g
voita (pehmeää)
2 rkl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
1 rkl
vehnäjauhoja
1
(luomu)sitruunan raastettu kuori
Voiteluun
1
muna
Pinnalle
½ dl
raesokeria
Puolen tunnin pulla – ohje:
- Sekoita jauhot, sokeri, leivinjauhe ja kardemumma kulhossa. Sekoita rasva ja jauhoseos nopeasti sähkövatkaimella murumaiseksi seokseksi. Yhdistä maito, kerma ja muna toisessa kulhossa. Lisää seos taikinaan ja sekoita nopeasti sekaisin, älä vaivaa taikinaa.
- Jaa taikina paperivuokiin. Voitele pullien pinta munalla.
- Sekoita täytteen aineet pienessä kulhossa. Lusikoi noin teelusikallinen täytettä jokaisen pullan keskelle. Ripottele raesokeria pinnalle.
- Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Tarjoa leivontapäivänä tai pakasta pullat.
Vinkki!
Voit jättää sitruunatäytteen pois, jolloin pullat valmistuvat vielä nopeammin.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat