Mustikkaiset kierrepullat

1 h 50 min
3.8
0

Mustikkaiset kierrepullat

Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

  • 2 1/2 dlkevytmaitoa
  • 25 ghiivaa
  • 1 kplmunaa
  • 1 dlsokeria
  • 1 tlkardemummaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 7 dlvehnäjauhoja
  • 1 rklperunajauhoja
  • 75 gvoita

Täyte

  • 100 gtuorejuustoa
  • 1/2 dlvadelmahilloa
  • 4 dlmustikoita

Voiteluun

  • 1 kplmunaa

Pinnalle

  • 1/2 dltomusokeria

Tee näin

1 h 50 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 20 min

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muna, sokeri ja mausteet. Alusta jauhot vähitellen taikinaan ja lisää loppuvaiheessa joukkoon pehmeä voi. Vaivaa taikina kimmoisaksi ja kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.

Kauli kohonnut taikina levyksi (50 × 35 cm). Levitä päälle hillolla notkistettu tuorejuusto. Ripottele päälle mustikat ja kääräise rullalle. Nipistele saumakohta tiukasti kiinni. Leikkaa tanko 12 palaksi ja nosta palat muffinipellin voideltuihin koloihin. Anna kohota uudelleen peitettyinä lämpimässä paikassa.

Voitele pullat munalla ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Siivilöi jäähtyneiden mustikkaiisten kierrepullien päälle tomusokeria.

•Jos käytät pakastemustikoita, pyöräytä jäiset marjat ruokalusikallisessa perunajauhoja ennen täytteeseen lisäämistä ja ripottele päälle vielä vähän sokeria.

•Pieni perunajauholisä tekee pullasta pumpulinpehmeää.

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä