


Mustikkaiset kierrepullat
1 h 50 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 20 min
Reseptin ainekset
12 kpl
2 1/2 dl
kevytmaitoa
25 g
hiivaa
1 kpl
munaa
1 dl
sokeria
1 tl
kardemummaa
1/2 tl
suolaa
7 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
perunajauhoja
75 g
voita
Täyte
100 g
tuorejuustoa
1/2 dl
vadelmahilloa
4 dl
mustikoita
Voiteluun
1 kpl
munaa
Pinnalle
1/2 dl
tomusokeria
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muna, sokeri ja mausteet. Alusta jauhot vähitellen taikinaan ja lisää loppuvaiheessa joukkoon pehmeä voi. Vaivaa taikina kimmoisaksi ja kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.
Kauli kohonnut taikina levyksi (50 × 35 cm). Levitä päälle hillolla notkistettu tuorejuusto. Ripottele päälle mustikat ja kääräise rullalle. Nipistele saumakohta tiukasti kiinni. Leikkaa tanko 12 palaksi ja nosta palat muffinipellin voideltuihin koloihin. Anna kohota uudelleen peitettyinä lämpimässä paikassa.
Voitele pullat munalla ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Siivilöi jäähtyneiden mustikkaisten kierrepullien päälle tomusokeria.
Vinkit!
- Jos käytät pakastemustikoita, pyöräytä jäiset marjat ruokalusikallisessa perunajauhoja ennen täytteeseen lisäämistä ja ripottele päälle vielä vähän sokeria.
- Pieni perunajauholisä tekee pullasta pumpulinpehmeää.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat