


Ah, veriappelsiinia!
Veriappelsiinivuokapulla on talven päräyttävin herkku, josta riittää koko porukalle
2 h 10 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 40 min
Talvikuukausien sitruskuningatar veriappelsiini maustaa pullan superherkuksi. Kun veriappelsiinisesonki päättyy, pullan voi leipoa myös tavallisista appelsiineista.
Reseptin ainekset
18 kpl
2½ dl
veriappelsiininmehua (2–3 appelsiinia)
25 g
tuorehiivaa
1
muna
1 dl
sokeria
1 tl
suolaa
8–9 dl
vehnäjauhoja
75 g
voita (huoneenlämpöisenä)
Täyte
100 g
maustamatonta tuorejuustoa
50 g
voita (huoneenlämpöisenä)
½ dl
tomusokeria
1
veriappelsiinin raastettu kuori
Kuorrutus
3 rkl
veriappelsiininmehua
noin 3 dl
tomusokeria
(veriappelsiininkuoriraastetta)
Veriappelsiinivuokapulla − ohje:
- Pese ja raasta veriappelsiinin kuorta tarvittava määrä talteen täytettä varten. Purista 2,5 dl mehua ja lämmitä se kädenlämpöiseksi. Murustele hiiva joukkoon ja sekoita kunnes hiiva on liuennut.
- Lisää muna, sokeri, suola ja noin 2/3 jauhoista. Lisää voi ja alusta loput jauhot taikinaan. Lisää jauhoja niin että taikina juuri ja juuri irtoaa kulhon reunoista. Anna kohota liinan alla puolisen tuntia.
- Sekoita täytteen aineet keskenään tasaiseksi tahnaksi.
- Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja kauli noin 30 × 60 cm kokoiseksi levyksi. Levitä täyte tasaisesti levylle, mutta jätä toiselta pitkältä sivulta noin 1 cm paljaaksi.
- Kääri taikina tiiviiksi rullaksi, kuten korvapuusteja tehdessä aloittaen kokonaan täytetyltä pitkältä sivulta. Nipistele rullan sauma huolellisesti kiinni. Leikkaa rulla 3–3,5 cm:n paksuisiksi paloiksi ja nosta palat leikkauspinta ylöspäin leivinpaperilla vuoratulle pikkupellille (25 × 35 cm). Kohota liinan alla 30–40 minuuttia.
- Paista 175-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen kuorruttamista.
- Purista 3 rkl veriappelsiininmehua kulhoon. Sekoita tomusokeri joukkoon. Lusikoi kuorrutus pullien päälle. Viimeistele pullat halutessasi raastetulla veriappelsiinin kuorella.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat