Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Ah, veriappelsiinia!

Veriappelsiinivuoka­pulla on talven päräyttävin herkku, josta riittää koko porukalle

2 h 10 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 40 min

Talvikuukausien sitruskuningatar veriappelsiini maustaa pullan superherkuksi. Kun veriappelsiinisesonki päättyy, pullan voi leipoa myös tavallisista appelsiineista.

14.2.2025
Reseptin ainekset
18 kpl
2½ dl
veriappelsiininmehua (2–3 appelsiinia)
25 g
tuorehiivaa
1
muna
1 dl
sokeria
1 tl
suolaa
8–9 dl
vehnäjauhoja
75 g
voita (huoneenlämpöisenä)
Täyte
100 g
maustamatonta tuorejuustoa
50 g
voita (huoneenlämpöisenä)
½ dl
tomusokeria
1
veriappelsiinin raastettu kuori
Kuorrutus
3 rkl
veriappelsiininmehua
noin 3 dl
tomusokeria
(veriappelsiininkuoriraastetta)

Veriappelsiinivuokapulla − ohje:

  1. Pese ja raasta veriappelsiinin kuorta tarvittava määrä talteen täytettä varten. Purista 2,5 dl mehua ja lämmitä se kädenlämpöiseksi. Murustele hiiva joukkoon ja sekoita kunnes hiiva on liuennut.
  2. Lisää muna, sokeri, suola ja noin 2/3 jauhoista. Lisää voi ja alusta loput jauhot taikinaan. Lisää jauhoja niin että taikina juuri ja juuri irtoaa kulhon reunoista. Anna kohota liinan alla puolisen tuntia.
  3. Sekoita täytteen aineet keskenään tasaiseksi tahnaksi.
  4. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja kauli noin 30 × 60 cm kokoiseksi levyksi. Levitä täyte tasaisesti levylle, mutta jätä toiselta pitkältä sivulta noin 1 cm paljaaksi.
  5. Kääri taikina tiiviiksi rullaksi, kuten korvapuusteja tehdessä aloittaen kokonaan täytetyltä pitkältä sivulta. Nipistele rullan sauma huolellisesti kiinni. Leikkaa rulla 3–3,5 cm:n paksuisiksi paloiksi ja nosta palat leikkauspinta ylöspäin leivinpaperilla vuoratulle pikkupellille (25 × 35 cm). Kohota liinan alla 30–40 minuuttia.
  6. Paista 175-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen kuorruttamista.
  7. Purista 3 rkl veriappelsiininmehua kulhoon. Sekoita tomusokeri joukkoon. Lusikoi kuorrutus pullien päälle. Viimeistele pullat halutessasi raastetulla veriappelsiinin kuorella.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt