Maku

Satumaiset pullaruudut

1 h 45 min
4
0

Satumaiset pullaruudut

Näissä ihanan runsaissa pullaruuduissa voitaikinapohjan päälle kasataan vaniljakreemillä täytettyjä pullataikinakierteitä. Voi mitä herkkua!
Teksti Katariina Korkeaoja, Helena Saine-Laitinen
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (40 annosta)

Pohja

  • 500 gvoitaikinaa (esikaulittu ja laskostettu)

Pullataikina

  • 2 1/2 dlkevytmaitoa
  • 25 ghiivaa
  • 1 kplmunaa
  • 3/4 dlsokeria
  • 1 tlkardemummaa
  • 3/4 tlsuolaa
  • 8 dlvehnäjauhoja
  • 75 gvoita

Täyte 1

  • 200 gvaniljakastikeaineksia (Milletti)
  • 7 dlvettä

Täyte 2

  • 230 gmarmeladia (aprikoosi)
  • 200 gmantelimassaa

Pinnalle

  • 1 dlmantelilastuja (paahdettuna)
  • 1 1/2 dltomusokeria
  • 1 rklvettä

Tee näin

1 h 45 min
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN45 min

Sulata voitaikina pakkausohjeen mukaan.

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muna, sokeri, kardemumma ja suola. Alusta taikinaan suurin osa jauhoista ja pehmeä voi. Vaivaa taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Lisää tarvittaessa jauhoja. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. 

Kauli voitaikina leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi (40 x 33 cm) levyksi.

Vatkaa vaniljakreemijauhe kulhossa kylmään veteen ja anna tekeytyä kylmässä.

Kumoa kohonnut pullataikina jauhotetulle leivonta-alustalle, vaivaa taikina ja kauli se suorakaiteen muotoiseksi levyksi (35 x 60 cm). Levitä pintaan marmeladi. Raasta mantelimassa karkealla terällä ja ripottele raaste levylle. Kääri taikina pitkältä sivulta rullalle. Nipistele saumakohta tiukasti kiinni.

Venytä tanko varovasti 80–90 cm:n pituiseksi. Leikkaa tanko noin 40 osaan.

Levitä vaniljakreemi voitaikinalevylle. Nostele pullat levylle leikkuupinta ylöspäin tasaisin välein.

Paista 175 asteessa alatasolla 30 minuuttia. Nosta pelti keskitasolle ja paista vielä 200 asteessa noin 15 minuuttia. Nosta pulla uunista jäähtymään. Jos pakastat pullan, tee se tässä vaiheessa.

Sekoita tomusokeri ja vesi. Koristele pulla sokerivesikuorruteviiruilla ja paahdetuilla mantelilastuilla.

Leikkaa satumaiset pullat annospaloiksi.

Vinkki!

Oikopolku: Valmis pakastepullataikina vähentää työvaiheita ja tiskiä.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä