Korvapuustit – rakastettu resepti, jolla onnistut varmasti
1 h 20 min
{
Aktiivinen
35 minPassiivinen
45 minKorvapuustit ovat parhaimmillaan uunituoreina, kun täyte on vielä lämpimän tahmeaa ja taikina kuohkea. Tällä ohjeella leivot ihan parhaat perinteiset korvapuustit!
KA
4.2
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 29.3.2009

Korvapuustit – rakastettu resepti, jolla onnistut varmasti
Ainekset (25 kpl)
Korvapuustit
- 5 dlkevytmaitoa
- 50 ghiivaa
- 2 dlsokeria
- 1 rklkardemummaa
- 1½ tlsuolaa
- 1muna
- 13 dl (800–900 g)vehnäjauhoja
- 150 gvoita (pehmeää)
Täyte
- 75 gvoita
- 1 dlsokeria
- 2–3 tlkanelia
Voiteluun
- 1muna
- 5 rklraesokeria
Ravintosisältö / 100g — 299 kcal
Korvapuustit valmistuvat näin:
- Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon. Lisää sokeri, mausteet ja muna.
- Lisää jauhot vähitellen ja alusta käsin kimmoisaksi taikinaksi. Lisää alustuksen loppuvaiheessa pehmeä, lähes sula rasva.
- Kohota leivinliinan alla puolisen tuntia.
- Kaada taikina jauhotetulle pöydälle, vaivaa hetki.
- Jaa taikina kahtia. Kauli puolikas isoksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
- Voitele taikinalevy sulatetulla rasvalla. Ripottele päälle sokeri ja kaneli. Kääri levy napakaksi rullaksi ja leikkaa rullasta kolmion mallisia paloja. Nosta taikinakolmiot leivinpaperin päälle pellille. Jätä pullien väliin kohoamisvaraa. Paina etusormilla kolmion kärjestä pulla lyttyyn, jolloin saat korvapuusteja.
- Kohota korvapuusteja puolisen tuntia liinalla peitettynä.
- Voitele korvapuustit munalla ja ripottele pintaan raesokeria.
- Paista korvapuusteja 225-asteisessa uunissa koosta riippuen 11–15 minuuttia.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
4.17