4,2(45)
Korvapuustit – rakastettu resepti, jolla onnistut varmasti
Kasvis
1 h 20 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 45 min
Korvapuustit ovat parhaimmillaan uunituoreina, kun täyte on vielä lämpimän tahmeaa ja taikina kuohkea. Tällä ohjeella leivot ihan parhaat perinteiset korvapuustit!
Julkaistu 29.3.2009
Maku
Reseptin ainekset
25 kpl
Korvapuustit
5 dlkevytmaitoa
50 ghiivaa
2 dlsokeria
1 rklkardemummaa
1½ tlsuolaa
1muna
13 dl (800–900 g)vehnäjauhoja
150 gvoita (pehmeää)
Täyte
75 gvoita
1 dlsokeria
2–3 tlkanelia
Voiteluun
1muna
5 rklraesokeria

Korvapuustit valmistuvat näin:

  1. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon. Lisää sokeri, mausteet ja muna.
  2. Lisää jauhot vähitellen ja alusta käsin kimmoisaksi taikinaksi. Lisää alustuksen loppuvaiheessa pehmeä, lähes sula rasva.
  3. Kohota leivinliinan alla puolisen tuntia.
  4. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle, vaivaa hetki.
  5. Jaa taikina kahtia. Kauli puolikas isoksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
  6. Voitele taikinalevy sulatetulla rasvalla. Ripottele päälle sokeri ja kaneli. Kääri levy napakaksi rullaksi ja leikkaa rullasta kolmion mallisia paloja. Nosta taikinakolmiot leivinpaperin päälle pellille. Jätä pullien väliin kohoamisvaraa. Paina etusormilla kolmion kärjestä pulla lyttyyn, jolloin saat korvapuusteja.
  7. Kohota korvapuusteja puolisen tuntia liinalla peitettynä.
  8. Voitele korvapuustit munalla ja ripottele pintaan raesokeria.
  9. Paista korvapuusteja 225-asteisessa uunissa koosta riippuen 11–15 minuuttia.
2 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.