Korvapuustit

1 h 20 min
4.1
2

Korvapuustit

Onko parempaa kuin vastaleivottu korvapuusti? Tällä ohjeella leivot ihan parhaat perinteiset korvapuustit!
Teksti Elisa Johansson
Kuvat Emilia Kolari
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 kpl)

  • 5 dlkevytmaitoa
  • 50 ghiivaa
  • 2 dlsokeria
  • 1 rklkardemummaa
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 1 kplmunaa
  • 13 dlvehnäjauhoja (800-900 g)
  • 150 gvoita (pehmeää)

Täyte

  • 75 gvoita
  • 1 dlsokeria
  • 2-3 tlkanelia

Voiteluun

  • 1 kplmunaa
  • 5 rklraesokeria

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN45 min

Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon. Lisää sokeri, mausteet ja muna.

Lisää jauhot vähitellen ja alusta käsin kimmoisaksi taikinaksi. Lisää alustuksen loppuvaiheessa pehmeä, lähes sula rasva.

Kohota leivinliinan alla puolisen tuntia.

Kaada taikina jauhotetulle pöydälle, vaivaa hetki.

Jaa taikina kahtia. Kauli puolikas isoksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi. 

Voitele taikinalevy sulatetulla rasvalla. Ripottele päälle sokeri ja kaneli. Kääri levy napakaksi rullaksi ja leikkaa rullasta kolmion mallisia paloja. Nosta taikinakolmiot leivinpaperin päälle pellille. Jätä pullien väliin kohoamisvaraa. Paina etusormilla kolmion kärjestä pulla lyttyyn, jolloin saat korvapuusteja.

Kohota korvapuusteja puolisen tuntia liinalla peitettynä.

Voitele korvapuustit munalla ja ripottele pintaan raesokeria.

Paista korvapuusteja 225-asteisessa uunissa koosta riippuen 11–15 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
4.1
Katso myös nämä