


Korvapuustit kahdella eri täytteellä – onko valintasi perinteinen vai valkosuklaa-puolukka?
2 h 10 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h 30 min
Korvapuustin täytteenä on perinteisesti pidetty kanelin ja sokerin sekoitusta. Suosittelemme kuitenkin kokeilemaan myös herkullista valkosuklaa-puolukkatäytettä. Ole kuitenkin varovainen, sillä saatat ihastua tähän kirpsakanmakeaan täytteeseen!
Reseptin ainekset
45 kpl
Taikina
5 dl
kevytmaitoa
50 g
hiivaa
1 ½ dl
sokeria
1 rkl
kardemummaa
1 tl
suolaa
1 kpl
munaa
13 dl
vehnäjauhoja
1 ½ dl
juoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
Perinteinen täyte
1/2 dl
juoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
3/4 dl
sokeria
1 rkl
kanelia
Valkosuklaa-puolukkatäyte
½ dl
juoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
1 ½ dl
puolukoita
75 g
valkosuklaata (rouhittuna)
Voiteluun
1 kpl
munaa
Pinnalle
1 ½ dl
raesokeria
Korvapuustit kahdella täytteellä:
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
- Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma, suola ja muna.
- Lisää noin puolet jauhoista ja sekoita tasaiseksi. Lisää loput jauhot vähitellen taikinaan ja lopuksi rasva.
- Alusta taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.
- Kohota taikinaa leivinliinan alla, kunnes se on kohonnut kaksinkertaiseksi (30–40 min).
- Jaa kohonnut taikina kahteen osaan, ja kauli palat 0,5 cm:n paksuisiksi suorakaiteen muotoisiksi levyiksi.
- Levitä täytteet taikinalevyjen päälle. Halutessasi vain perinteisiä korvapuusteja, voit tehdä kaksinkertaisen annoksen täytettä 1. Kierrä taikinalevyt rulliksi ja leikkaa rullat vinottain paloiksi.
- Paina palat kapeimmasta kohdasta litteiksi, jotta pullan leikkauspinnat tulevat esiin.
- Nosta korvapuustit leivinpaperin päälle pellille. Anna kohota leivinliinan alla.
- 10Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria.
- 11Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
Vinkki!
Valmistat kätevästi kierrepullia leikkaamalla taikinarullasta viipaleita ja paistamalla pullat vuoissa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat