3,8(63)
Ruotsalaiset kanelipullat
1 h 40 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 10 min
Voiko olla korvapuustia parempaa pullaa? Nämä ruotsalaiset kanelipullat keikkuvat myös palkintokorokkeella. Taikinaan lisätään kermaa ja pintaan siirappiseosta.
4.10.2016
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
18 kpl
4 dlmaitoa
1 dlkuohukermaa
50 ghiivaa
1 ½ dlsokeria
½ tlsuolaa
1 tljauhettua kardemummaa
1huoneenlämpöinen kananmuna
n. 14 dlvehnäjauhoja
100 ghuoneenlämpöistä voita
1kananmuna (voiteluun)
Täyte
200 ghuoneenlämpöistä voita
1 dlfariinisokeria
3 rkljauhettua kanelia
Päälle
½ dlsiirappia
1 rklvettä
Koristeluun
n. 2 rklkidesokeria

Ruotsalaiset kanelipullat – ohje:

  1. Lämmitä maito ja kerma kädenlämpöiseksi. Liuota murusteltu hiiva nesteeseen. Sekoita joukkoon sokeri, suola, kardemumma ja muna. Lisää jauhot vähän kerrallaan ja huoneenlämpöinen voi viimeisenä. Alusta, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista. Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
  2. Tee täyte taikinan kohotessa. Sekoita voihin sokeri ja kaneli.
  3. Jaa taikina kahtia. Kauli taikinapalat jauhotetulla pöydällä kahdeksi noin 30 x 45 cm:n kokoiseksi levyksi.
  4. Levitä täyte taikinalevyille. 
  5. Taittele taikinalevyt. Taita ensin kolmasosa levystä kohti keskustaa. Laskosta toinen kolmasosa kaksinkertaisen taikinan päälle.
  6. Leikkaa molemmat taikinalevyt 9 suorakaiteenmuotoiseen osaan. Tee paloihin syvät viillot niin, että pala muistuttaa housuja.
  7. Tartu ’housujen’ lahkeista kiinni ja pyöritä niitä kierteille. Kiepauta kierteet toistensa ympäri. Laita päät pullan alle. 
  8. Nosta kanelipullat pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota 15–20 minuuttia.
  9. Voitele kanelipullat munalla. Paista 200-asteisessa uunissa n. 17 min. Yhdistä siirappiin vesi. Penslaa kypsät pullat siirappiseoksella. Ripottele päälle sokeria.

Vinkki!

Ota talteen myös ohje, jolla leivot parhaat perinteiset korvapuustit!

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.