Kotivinkki

Ruotsalaiset kanelipullat

1 h 40 min
3.1
0

Ruotsalaiset kanelipullat

Voiko olla korvapuustia parempaa pullaa? Nämä ruotsalaiset kanelipullat keikkuvat myös palkintokorokkeella. Taikinaan lisätään kermaa ja pintaan siirappiseosta.
Teksti Sanna Kekäläinen
Kuvat Reetta Pasanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (18 kpl)

  • 4 dlmaitoa
  • 1 dlkuohukermaa
  • 50 ghiivaa
  • 1 ½ dlsokeria
  • ½ tlsuolaa
  • 1 tljauhettua kardemummaa
  • 1huoneenlämpöinen kananmuna
  • n. 14 dlvehnäjauhoja
  • 100 ghuoneenlämpöistä voita
  • voiteluun 1 kananmuna

Täyte

  • 200 ghuoneenlämpöistä voita
  • 1 dlfariinisokeria
  • 3 rkljauhettua kanelia

Päälle

  • ½ dlsiirappia
  • 1 rklvettä

Koristeluun

  • n. 2 rklkidesokeria

Tee näin

1 h 40 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 10 min

1. Lämmitä maito ja kerma kädenlämpöiseksi. Liuota murusteltu hiiva nesteeseen. Sekoita joukkoon sokeri, suola, kardemumma ja muna. Lisää jauhot vähän kerrallaan ja huoneenlämpöinen voi viimeisenä. Alusta, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista. Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.

2. Tee täyte taikinan kohotessa. Sekoita voihin sokeri ja kaneli.

3. Jaa taikina kahtia. Kauli taikinapalat jauhotetulla pöydällä kahdeksi noin 30 x 45 cm:n kokoiseksi levyksi.

4. Levitä täyte taikinalevyille. 

5. Taittele taikinalevyt. Taita ensin kolmasosa levystä kohti keskustaa. Laskosta toinen kolmasosa kaksinkertaisen taikinan päälle.

6. Leikkaa molemmat taikinalevyt 9 suorakaiteenmuotoiseen osaan. Tee paloihin syvät viillot niin, että pala muistuttaa housuja.

7. Tartu ’housujen’ lahkeista kiinni ja pyöritä niitä kierteille. Kiepauta kierteet toistensa ympäri. Laita päät pullan alle. 

8. Nosta kanelipullat pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota 15–20 minuuttia.

9. Voitele kanelipullat munalla. Paista 200-asteisessa uunissa n. 17 min. Yhdistä siirappiin vesi. Penslaa kypsät pullat siirappiseoksella. Ripottele päälle sokeria.

MITÄ PIDIT?
3.1
Katso myös nämä