


Omena-kanelipuustit – näin tuunaat klassikkopullan uuteen uskoon!
1 h 15 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 45 min
Omena-kanelipuustien täytteestä löytyy kanelin ja sokerin lisäksi omenaa. Myös perinteisten korvapuustien ystävän kannattaa testata tätä herkkureseptiä: raastettu omena tuo nimittäin pullaan ekstramehevyyttä!
Reseptin ainekset
25 kpl
Taikina
5 dl
maitoa
50 g
tuorehiivaa
2 dl
sokeria
1 tl
suolaa
1 kpl
kananmuna
200 g
voita
1 rkl
kardemummaa
13 dl
vehnäjauhoja
Täyte
50 g
voita
2 dl
fariinisokeria
3 tl
jauhettua kanelia
4 dl
omenaa raastettuna
1 kpl
kananmuna voiteluun
Omena-kanelipuustit – ohje:
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva maidon joukkoon. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja kananmuna. Sekoita hyvin. Lisää puolet jauhoista erissä ja sekoita hyvin. Lisää pehmeä voi ja vaivaa hyvin. Lisää loput jauhot erissä taikinaan samalla vaivaten. Vaivaa taikinaa lopuksi hyvin kimmoisaksi. Nosta taikina vedottomaan paikkaan kohoamaan leivinliinalla peitettynä. Anna kohota noin 30–45 minuutti tai kunnes taikina on kaksinkertainen.
- Jaa taikina kahteen osaan. Kaulitse toinen taikinapala suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä ensin taikinalevylle pehmeä voi. Sekoita fariinisokeri ja kaneli hyvin keskenään ja ripottele puolet taikinalevylle. Raasta omenat ja ripottele puolet omenaraasteesta taikinalevylle. Rullaa taikinalevy tiukaksi rullaksi ja leikkaa noin 4 cm kokoisiksi paloiksi.
- Painele leikatut palat kuten korvapuustitkin ja nosta leivinpaperilla peiteylle pellille. Anna omenapuustien kohota leivinliinan alla noin 15 minuuttia. Voitele omena-kanelipuustit munalla ja ripottele halutessasi raesokeria omena-kanelipuustien pinnalle. Paista omena-kanelipuusteja 225 asteessa noin 15 minuuttia. Anna omena-kanelipuustien jäähtyä hetki ennen tarjoilua.
Vinkki!
Ota talteen myös ohje, jolla leivot parhaat perinteiset korvapuustit.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat