3(165)
Maailman parhaat korvapuustit syntyvät kokki Alexander Trivedin vinkeillä – reseptin salaisuus on ruskistettu voi!
Kasvis
1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h
Parhaat korvapuustit valmistuvat Alexander Trivedin salaisella reseptillä. Pullataikinaan käytetään ruskistetun voin lisäksi täysmaitoa, tuorehiivaa sekä laadukkaita mausteita, mikä takaa sen, että parhaat korvapuustit ovat juuri niin herkullisia kuin lupaavatkin!
3.10.2018
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
noin 28 pullaa
Parhaat korvapuustit
200 gvoita
5 dltäysmaitoa
1 pkttuorehiivaa (50 g)
2kananmunaa
1 dlsokeria
1 tlsuolaa
1 rklkardemummaa
14–16 dlerikoisvehnäjauhoja
Täyte
100 ghuoneenlämpöistä voita
2 rklkanelia
1 dlfariinisokeria
Voiteluun
1kananmuna

Parhaat korvapuustit valmistuvat näin:

  1. Sulata voi kuumalla pannulla. Kun vaahto alkaa ruskistua, vähennä lieden lämpöä ja anna voin paahtua vielä hetki. Varo, ettei voi pala, sillä palanut voi maistuu kitkerältä.
  2. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Lisää jauhoja lukuun ottamatta kaikki taikinan ainekset. Sekoita hyvin ja alusta sitten vähitellen jauhot joukkoon. Kun koko jauhomäärä on alustettu taikinaan, vaivaa 5–10 minuuttia. Kohota taikina liinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi, 40–50 minuuttia.
  3. Kumoa taikina leivinlaudalle ja leikkaa se puoliksi. Jos teet koko taikinasta korva­puusteja, leivo puolet kerrallaan, jotta taikinaa on helpompi käsitellä. Voit myös tehdä toisesta puolikkaasta puustipitkon.
  4. Jauhota työtaso ja kauli taikina ohueksi levyksi. Sekoita täytteen ainekset ja levitä täyte sormin kaulitulle taikinalevylle. Rullaa levy pötköksi ja leikkaa pötköstä veitsellä kolmioita. Paina kolmion kapeaa reunaa sormella, jolloin syntyy korvapuustin mallisia pullia.
  5. Kohota korvapuusteja liinan alla 10–15 minuuttia.
  6. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele halutessasi pintaan manteli­lastuja tai raesokeria. Paista korvapuustit 225-asteisessa uunissa kullanruskeiksi, 12–18 minuuttia.

Vinkki!

Puolita iso taikina ja tee toisesta puolikkaasta puustipitko: rullaa kolme ohutta korvapuustipötköä ja letitä ne pullapitkon tapaan. Kohota ja paista.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo