Maku

Korvapuustipitkolla herkuttelee suurempikin sakki – katso huippumehevä resepti!

2 h 40 min
KA
4
0

Korvapuustipitkosta riittää herkuteltavaa isommallekin porukalle. Tällä reseptillä leipaiset nopsasti kolme mehevää korvapuustipitkoa, joten pullaa jää vielä seuraavaksikin päiväksi.
Tulosta
Teksti Uura Hagberg
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (3 kpl)

Pullataikina

  • 5 dlkevytmaitoa
  • 50 ghiivaa
  • 1 3/4 dlsokeria
  • 1 rklkardemummaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1 kplmunaa
  • 15 dlvehnäjauhoja
  • 1 1/2 dljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)

Täyte

  • 2 dljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 3 rklkanelia

Voiteluun

  • 1 kplmunaa

Pinnalle

  • 1 1/2 dlraesokeria

Tee näin

2 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN2 h

Korvapuustipitko valmistuu näin:

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma, suola ja muna.
  2. Lisää noin puolet jauhoista ja sekoita tasaiseksi. Lisää loput jauhot vähitellen taikinaan ja lopuksi rasva. Alusta taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.
  3. Kohota taikina leivinliinan alla kaksinkertaiseksi (30–40 min). Jaa kohonnut taikina kolmeen osaan.
  4. Kauli palat 1/2 cm:n paksuisiksi suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Levitä täyte taikinalevyjen päälle. Kierrä taikinalevyt rulliksi.
  5. Leikkaa saksilla pitkoon poikkiviiltoja siten, että viipaleet jäävät pohjasta toisiinsa kiinni. Taita viipaleet eri suuntiin.
  6. Nosta korvapuustipitkot leivinpaperin päälle pellille. Anna kohota leivinliinan alla puolisen tuntia.
  7. Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista korvapuustipitkoja 200 asteessa noin 20 minuuttia.
MITÄ PIDIT?
4