Korvapuustipitkolla herkuttelee isompikin sakki – katso huippumehevä resepti!
2 h 40 min
{
Aktiivinen
40 minPassiivinen
2 h Korvapuustipitkosta riittää herkuteltavaa isommallekin porukalle. Tällä reseptillä leivot nopsasti kolme mehevää korvapuustipitkoa, joista saattaa jäädä pullaa jää vielä seuraavaksikin päiväksi.
KA
4.2
Kuvat
Julkaistu 18.5.2010

Korvapuustipitkolla herkuttelee isompikin sakki – katso huippumehevä resepti!
Reseptin ainekset (3 kpl)
Pullataikina
- 5 dlkevytmaitoa
- 50 gtuorehiivaa
- 1 3/4 dlsokeria
- 1 rklkardemummaa
- 1 tlsuolaa
- 1muna
- 15 dlvehnäjauhoja
- 1 1/2 dljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
Täyte
- 2 dljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
- 1 1/2 dlsokeria
- 3 rklkanelia
Voitelu
- 1muna
Pinnalle
- 1 1/2 dlraesokeria
Korvapuustipitko leivotaan näin:
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma, suola ja muna.
- Lisää noin puolet jauhoista ja sekoita tasaiseksi. Lisää loput jauhot vähitellen taikinaan ja lopuksi rasva. Alusta taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.
- Kohota taikina leivinliinan alla kaksinkertaiseksi (30–40 min). Jaa kohonnut taikina kolmeen osaan.
- Kauli palat 1/2 cm:n paksuisiksi suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Levitä täyte taikinalevyjen päälle. Kierrä taikinalevyt rulliksi.
- Leikkaa saksilla pitkoon poikkiviiltoja siten, että viipaleet jäävät pohjasta toisiinsa kiinni. Taita viipaleet eri suuntiin.
- Nosta korvapuustipitkot leivinpaperin päälle pellille. Anna kohota leivinliinan alla puolisen tuntia.
- Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista korvapuustipitkoja 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Korvapuustit – rakastettu resepti, jolla onnistut varmasti
Maku

Gluteeniton korvapuusti vetää mehevyydessään vertoja jopa perinteiselle versiolle – katso ohje, jolla leivot täydellisen kuohkeat pullat!
Maku

Pehmeät korvapuustit – taivaalliset kuohkeat pullat ikimuistoisiin kahvihetkiin
Kotivinkki

Helpot korvapuustit – klassikkoresepti, johon palaat yhä uudelleen ja uudelleen!
Maku

Korvapuustit kahdella eri täytteellä – onko valintasi perinteinen vai valkosuklaa-puolukka?
Maku

Omena-kanelipuustit – näin tuunaat klassikkopullan uuteen uskoon!
Maku

Korvapuustikeksit – klassikkopullan täysin uusi muoto! Ota talteen Kinuskikissan herkullinen ohje
Maku

Korvapuustimunkit – kaksi rakastettua herkkua samassa pyöreässä paketissa!
Maku