Maku

Korvapuustipitkolla herkuttelee isompikin sakki – katso huippumehevä resepti!

2 h 40 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
2 h
Korvapuustipitkosta riittää herkuteltavaa isommallekin porukalle. Tällä reseptillä leivot nopsasti kolme mehevää korvapuustipitkoa, joista saattaa jäädä pullaa jää vielä seuraavaksikin päiväksi.
KA
4.2
0
Julkaistu 18.5.2010


Reseptin ainekset (3 kpl)

Pullataikina

  • 5 dlkevytmaitoa
  • 50 gtuorehiivaa
  • 1 3/4 dlsokeria
  • 1 rklkardemummaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1muna
  • 15 dlvehnäjauhoja
  • 1 1/2 dljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)

Täyte

  • 2 dljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 3 rklkanelia

Voitelu

  • 1muna

Pinnalle

  • 1 1/2 dlraesokeria
Tulosta

Korvapuustipitko leivotaan näin:

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma, suola ja muna.
  2. Lisää noin puolet jauhoista ja sekoita tasaiseksi. Lisää loput jauhot vähitellen taikinaan ja lopuksi rasva. Alusta taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.
  3. Kohota taikina leivinliinan alla kaksinkertaiseksi (30–40 min). Jaa kohonnut taikina kolmeen osaan.
  4. Kauli palat 1/2 cm:n paksuisiksi suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Levitä täyte taikinalevyjen päälle. Kierrä taikinalevyt rulliksi.
  5. Leikkaa saksilla pitkoon poikkiviiltoja siten, että viipaleet jäävät pohjasta toisiinsa kiinni. Taita viipaleet eri suuntiin.
  6. Nosta korvapuustipitkot leivinpaperin päälle pellille. Anna kohota leivinliinan alla puolisen tuntia.
  7. Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista korvapuustipitkoja 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Kommentoi »