


Korvapuustipitkolla herkuttelee isompikin sakki – katso huippumehevä resepti!
2 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 2 h 0 min
Korvapuustipitkosta riittää herkuteltavaa isommallekin porukalle. Tällä reseptillä leivot nopsasti kolme mehevää korvapuustipitkoa, joista saattaa jäädä pullaa jää vielä seuraavaksikin päiväksi.
Reseptin ainekset
3 kpl
Pullataikina
5 dl
kevytmaitoa
50 g
tuorehiivaa
1 3/4 dl
sokeria
1 rkl
kardemummaa
1 tl
suolaa
1
muna
15 dl
vehnäjauhoja
1 1/2 dl
juoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
Täyte
2 dl
juoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
1 1/2 dl
sokeria
3 rkl
kanelia
Voitelu
1
muna
Pinnalle
1 1/2 dl
raesokeria
Korvapuustipitko – ohje:
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma, suola ja muna.
- Lisää noin puolet jauhoista ja sekoita tasaiseksi. Lisää loput jauhot vähitellen taikinaan ja lopuksi rasva. Alusta taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.
- Kohota taikina leivinliinan alla kaksinkertaiseksi (30–40 min). Jaa kohonnut taikina kolmeen osaan.
- Kauli palat 1/2 cm:n paksuisiksi suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Levitä täyte taikinalevyjen päälle. Kierrä taikinalevyt rulliksi.
- Leikkaa saksilla pitkoon poikkiviiltoja siten, että viipaleet jäävät pohjasta toisiinsa kiinni. Taita viipaleet eri suuntiin.
- Nosta korvapuustipitkot leivinpaperin päälle pellille. Anna kohota leivinliinan alla puolisen tuntia.
- Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista korvapuustipitkoja 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Vinkki!
Ota talteen myös ohje, jolla leivot parhaat perinteiset korvapuustit.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat