


Gluteeniton korvapuusti vetää mehevyydessään vertoja jopa perinteiselle versiolle – katso ohje, jolla leivot täydellisen kuohkeat pullat!
1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 0 min
Gluteeniton korvapuusti leivotaan jauhoseoksesta sekä tattarijauhosta. Mukaan ujutetaan tietenkin runsaasti voita, sokeria ja kanelia. Tämä yhdistelmän kanssa ei yksinkertaisesti voi epäonnistua!
Reseptin ainekset
12 kpl
Gluteeniton korvapuusti
2 dl
kevytmaitoa
25 g
hiivaa
1 tl
suolaa
1 dl
sokeria
½ rkl
kardemummaa
1 kpl
kananmuna
5 dl
gluteenitonta jauhoseosta (Semper Fin Mix)
1 dl
tattarijauhoja
50 g
voita
Täyte
75 g
voita
1 dl
sokeria
3 rkl
kanelia
Gluteenittomat korvapuustit – ohje:
- Sekoita keskenään lämmin maito ja hiiva. Lisää seokseen suola, sokeri, kardemumma ja kananmuna.
- Lisää jauhot voimakkaasti sekoittaen ja vaivaa taikinaa muutama minuutti. Lisää pehmeä voi ja vaivaa vielä hetki. Anna pullataikinan kohota 30 minuuttia.
- Kauli taikina 30 cm × 50 cm kokoiseksi levyksi jauhoja apuna käyttäen. Taikina tarttuu helposti pöytään, joten lisää jauhoja runsaasti kaulinnan aikana.
- Levitä levyn päälle pehmeä voi ja ripottele päälle sokeria sekä kanelia.
- Rullaa taikinalevy pötköksi ja leikkaa siitä 12 kpl kolmioita. Käännä pullan pala siten, että kolmion kapeampi osa on ylöspäin ja paina sormella keskeltä. Näin taikinan pala muuttuu korvapuustiksi.
- Anna pullien kohota 30 minuuttia ja voitele ne kananmunalla. Ripottele päälle raesokeria ja paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Vinkki!
Ota talteen myös perinteisten korvapuustien ohje.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat