Maku

Gluteeniton korvapuusti vetää mehevyydessään vertoja jopa perinteiselle versiolle – katso ohje, jolla leivot täydellisen kuohkeat pullat!

1 h 20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h
Gluteeniton korvapuusti leivotaan jauhoseoksesta sekä tattarijauhosta. Mukaan ujutetaan tietenkin runsaasti voita, sokeria ja kanelia. Tämä yhdistelmän kanssa ei yksinkertaisesti voi epäonnistua!
GL
KA
4
5
Julkaistu 4.10.2016


Reseptin ainekset (12 kpl)

Gluteenittomat korvapuustit

  • 2 dlkevytmaitoa
  • 25 ghiivaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1 dlsokeria
  • ½ rklkardemummaa
  • 1 kplkananmuna
  • 5 dlgluteenitonta jauhoseosta (Semper Fin Mix)
  • 1 dltattarijauhoja
  • 50 gvoita

Täyte

  • 75 gvoita
  • 1 dlsokeria
  • 3 rklkanelia
Tulosta

Gluteenittomat korvapuustit valmistuvat näin:

  1. Sekoita keskenään lämmin maito ja hiiva. Lisää seokseen suola, sokeri, kardemumma ja kananmuna.
  2. Lisää jauhot voimakkaasti sekoittaen ja vaivaa taikinaa muutama minuutti. Lisää pehmeä voi ja vaivaa vielä hetki. Anna pullataikinan kohota 30 minuuttia.
  3. Kauli taikina 30 cm × 50 cm kokoiseksi levyksi jauhoja apuna käyttäen. Taikina tarttuu helposti pöytään, joten lisää jauhoja runsaasti kaulinnan aikana.
  4. Levitä levyn päälle pehmeä voi ja ripottele päälle sokeria sekä kanelia.
  5. Rullaa taikinalevy pötköksi ja leikkaa siitä 12 kpl kolmioita. Käännä pullan pala siten, että kolmion kapeampi osa on ylöspäin ja paina sormella keskeltä. Näin taikinan pala muuttuu korvapuustiksi.
  6. Anna pullien kohtota 30 minuuttia ja voitele ne kananmunalla. Ripottele päälle raesokeria ja paista 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
5 kommenttia