Gluteenittomat korvapuustit

1 h 20 min
5
0

Gluteenittomat korvapuustit

Tällä ohjeella valmistat mehukkaat gluteenittomat korvapuustit. Runsaasti voita, sokeria ja kanelia, niin ei voi mennä pieleen.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

  • 2 dlkevytmaitoa
  • 25 ghiivaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1 dlsokeria
  • 0,5 rklkardemummaa
  • 1 kplkananmuna
  • 5 dlgluteenitonta jauhoseosta (Semper Fin Mix)
  • 1 dltattarijauhoja
  • 50 gvoita

täyte

  • 75 gvoita
  • 1 dlsokeria
  • 3 rklkanelia

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h

Sekoita keskenään lämmin maito ja hiiva. Lisää seokseen suola, sokeri, kardemumma ja kananmuna.

Lisää jauhot voimakkaasti sekoittaen ja vaivaa taikinaa muutama minuutti. Lisää pehmeä voi ja vaivaa vielä hetki. Anna pullataikinan kohota 30 minuuttia.

Kaulitse taikina 30 × 50 cm kokoiseksi levyksi jauhoja apuna käyttäen. Taikina tarttuu helposti pöytään, joten lisää jauhoja runsaasti kaulinnan aikana.

Levitä levyn päälle pehmeä voi ja ripottele päälle sokeria sekä kanelia.

Rullaa taikinalevy pötköksi ja leikkaa siitä 12 kpl kolmioita. Käännä pullan pala siten, että kolmion kapeampi osa on ylöspäin ja paina sormella keskeltä. Näin taikinan pala muuttuu korvapuustiksi.

Anna pullien kohtota 30 minuuttia ja voitele ne kananmunalla. Ripottele päälle raesokeria ja paista 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä