Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Gluteeniton korvapuusti vetää mehevyydessään vertoja jopa perinteiselle versiolle – katso ohje, jolla leivot täydellisen kuohkeat pullat!

1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 0 min

Gluteeniton korvapuusti leivotaan jauhoseoksesta sekä tattarijauhosta. Mukaan ujutetaan tietenkin runsaasti voita, sokeria ja kanelia. Tämä yhdistelmän kanssa ei yksinkertaisesti voi epäonnistua!

4.10.2016
Reseptin ainekset
12 kpl
Gluteeniton korvapuusti
2 dl
kevytmaitoa
25 g
hiivaa
1 tl
suolaa
1 dl
sokeria
½ rkl
kardemummaa
1 kpl
kananmuna
5 dl
gluteenitonta jauhoseosta (Semper Fin Mix)
1 dl
tattarijauhoja
50 g
voita
Täyte
75 g
voita
1 dl
sokeria
3 rkl
kanelia

Gluteenittomat korvapuustit – ohje:

  1. Sekoita keskenään lämmin maito ja hiiva. Lisää seokseen suola, sokeri, kardemumma ja kananmuna.
  2. Lisää jauhot voimakkaasti sekoittaen ja vaivaa taikinaa muutama minuutti. Lisää pehmeä voi ja vaivaa vielä hetki. Anna pullataikinan kohota 30 minuuttia.
  3. Kauli taikina 30 cm × 50 cm kokoiseksi levyksi jauhoja apuna käyttäen. Taikina tarttuu helposti pöytään, joten lisää jauhoja runsaasti kaulinnan aikana.
  4. Levitä levyn päälle pehmeä voi ja ripottele päälle sokeria sekä kanelia.
  5. Rullaa taikinalevy pötköksi ja leikkaa siitä 12 kpl kolmioita. Käännä pullan pala siten, että kolmion kapeampi osa on ylöspäin ja paina sormella keskeltä. Näin taikinan pala muuttuu korvapuustiksi.
  6. Anna pullien kohota 30 minuuttia ja voitele ne kananmunalla. Ripottele päälle raesokeria ja paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Vinkki!

Ota talteen myös perinteisten korvapuustien ohje.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt