Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Pehmeä puraisu

Toffee-omenafocaccia on kuohkean klassikkoleivän makea serkku ihanilla toffee- ja omenasattumilla

3 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 3 h 0 min

Leivo focaccia vaihteeksi makeana versiona. Superkuohkean focaccian koloista löytyy pehmeää toffeeta ja kirpeää omenaa. Tätä nappaat toisenkin palan!

9.10.2025
Reseptin ainekset
20 palaa
8 dl
vehnäjauhoja
1 ps
kuivahiivaa
½ dl
sokeria
1 tl
suolaa
3 dl (noin 450 g)
omenasosetta
2 dl
vettä
2 tl
rypsiöljyä voiteluun
Lisäksi
75 g
voita sulatettuna
1 tl
kanelia
2 tl
sokeria
2
pientä omenaa (Rosette)
100 g
toffeekarkkeja (esim. fudge tai Omar)

Toffee-omenafocaccia − ohje:

  1. Mittaa jauhot, kuivahiiva, sokeri ja suola kulhoon. Lämmitä omenasose ja vesi 42-asteiseksi ja kaada kulhoon. Sekoita ainekset taikinaksi. Taikinan kuuluu olla löysää.
  2. Voitele pinta öljyllä ja peitä kulho muovikelmulla. Kohota huoneenlämmössä 1,5 tuntia. Voit kohottaa taikinan myös yön yli jääkaapissa.
  3. Kääntele kohonnut taikina öljytyin käsin, nosta taikinan reunaa ja käännä sitä kohti keskustaa. Käännä kulhoa 90 astetta ja toista sama. Tee näin vielä kaksi kertaa, kunnes koko taikina on taiteltu.
  4. Voitele uunivuoan (noin 23 × 33 cm) reunat ja levitä pohjalle 2 rkl voisulaa. Kumoa taikina vuokaan ja painele rasvaisin sormin kohti vuoan reunoja niin, että pohja peittyy.
  5. Valuta päälle loppu voisula tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele kanelia ja sokeria pinnalle. Painele sormin taikinaan koloja. Kohota vielä 45 minuuttia.
  6. Leikkaa omenat viipaleiksi tai paloiksi. Painele taikinaan uudet kolot. Levitä omenaviipaleita tai -paloja ja toffeekarkkeja kohonneen taikinan pinnalle.
  7. Paista 225 asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla 20–25 minuuttia
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt