


Pehmeä puraisu
Toffee-omenafocaccia on kuohkean klassikkoleivän makea serkku ihanilla toffee- ja omenasattumilla
3 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 3 h 0 min
Leivo focaccia vaihteeksi makeana versiona. Superkuohkean focaccian koloista löytyy pehmeää toffeeta ja kirpeää omenaa. Tätä nappaat toisenkin palan!
Reseptin ainekset
20 palaa
8 dl
vehnäjauhoja
1 ps
kuivahiivaa
½ dl
sokeria
1 tl
suolaa
3 dl (noin 450 g)
omenasosetta
2 dl
vettä
2 tl
rypsiöljyä voiteluun
Lisäksi
75 g
voita sulatettuna
1 tl
kanelia
2 tl
sokeria
2
pientä omenaa (Rosette)
100 g
toffeekarkkeja (esim. fudge tai Omar)
Toffee-omenafocaccia − ohje:
- Mittaa jauhot, kuivahiiva, sokeri ja suola kulhoon. Lämmitä omenasose ja vesi 42-asteiseksi ja kaada kulhoon. Sekoita ainekset taikinaksi. Taikinan kuuluu olla löysää.
- Voitele pinta öljyllä ja peitä kulho muovikelmulla. Kohota huoneenlämmössä 1,5 tuntia. Voit kohottaa taikinan myös yön yli jääkaapissa.
- Kääntele kohonnut taikina öljytyin käsin, nosta taikinan reunaa ja käännä sitä kohti keskustaa. Käännä kulhoa 90 astetta ja toista sama. Tee näin vielä kaksi kertaa, kunnes koko taikina on taiteltu.
- Voitele uunivuoan (noin 23 × 33 cm) reunat ja levitä pohjalle 2 rkl voisulaa. Kumoa taikina vuokaan ja painele rasvaisin sormin kohti vuoan reunoja niin, että pohja peittyy.
- Valuta päälle loppu voisula tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele kanelia ja sokeria pinnalle. Painele sormin taikinaan koloja. Kohota vielä 45 minuuttia.
- Leikkaa omenat viipaleiksi tai paloiksi. Painele taikinaan uudet kolot. Levitä omenaviipaleita tai -paloja ja toffeekarkkeja kohonneen taikinan pinnalle.
- Paista 225 asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla 20–25 minuuttia
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat