


Uudet joulusuosikit
Jouluviinerit – leivo perinteinen maku uudella tavalla! Luumu- ja vaniljatäyte sekä tomusokeriraidat tekevät viinereistä vastustamattomia
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min
Kuka kaipaa joulutorttuja, kun voi paistaa jouluviinereitä? Lehtevät jouluviinerit taitellaan voitaikinasta ja täytetään kahden täytteen taktiikalla: vanilijakreemillä ja luumuhillolla. Viimeistele pinta viinereistä tutulla tomusokerikuorrutteella. Katso jutun lopusta selkeä taitteluohje!
Reseptin ainekset
10 kpl
1 pkt (500 g)
voitaikinalevyjä (pakaste)
Täyte
1 prk (200 g)
vaniljakreemiä (Valio)
½ dl
paistonkestävää luumumarmeladia
Voitelu
1
muna
Viimeistely
1 dl
tomusokeria
1 tl
vettä
Jouluviinerit − ohje:
- Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
- Leikkaa levyt keskeltä kahtia neliöiksi.
- Taittele kulmat keskelle. Voitele viineriaihiot kevyesti munalla.
- Lusikoi ensin vaniljakreemiä ja sen päälle nokare luumumarmeladia viinereiden keskelle.
- Paista viinereitä 225 asteessa uunin keskitasolla 12–15 minuuttia.
- Viimeistele viinerit tomusokerikuorrutuksella.
Näin taittelet jouluviinerit

Leikkaa taikinasta neliö. Taita kulmat neliön keskelle ja aseta täyte keskelle niin, että pohjalle tulee vanilijakreemi ja päälle luumuhillo.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat