


Uudet joulusuosikit
Jouluviinerit – leivo perinteinen maku uudella tavalla! Luumu- ja vaniljatäyte sekä tomusokeriraidat tekevät viinereistä vastustamattomia
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min
Kuka kaipaa joulutorttuja, kun voi paistaa jouluviinereitä? Lehtevät jouluviinerit taitellaan voitaikinasta ja täytetään kahden täytteen taktiikalla: vanilijakreemillä ja luumuhillolla. Viimeistele pinta viinereistä tutulla tomusokerikuorrutteella. Katso jutun lopusta selkeä taitteluohje!
Reseptin ainekset
10 kpl
1 pkt (500 g)
voitaikinalevyjä (pakaste)
Täyte
1 prk (200 g)
vaniljakreemiä (Valio)
½ dl
paistonkestävää luumumarmeladia
Voitelu
1
muna
Viimeistely
1 dl
tomusokeria
1 tl
vettä
Jouluviinerit − ohje:
- Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
- Leikkaa levyt keskeltä kahtia neliöiksi.
- Taittele kulmat keskelle. Voitele viineriaihiot kevyesti munalla.
- Lusikoi ensin vaniljakreemiä ja sen päälle nokare luumumarmeladia viinereiden keskelle.
- Paista viinereitä 225 asteessa uunin keskitasolla 12–15 minuuttia.
- Viimeistele viinerit tomusokerikuorrutuksella.
Näin taittelet jouluviinerit

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat