Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Sitruunakierrepullat

2 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 2 h 0 min

Nämä amerikkalaistyyliset kierrepullat kätkevät sisälleen tuorejuustoa ja sitruunaa, ja pullat paistetaan vuoassa vieretysten. Näin pulla pysyy mehevänä, ja pullat kuorrutetaan vielä tuorejuustokuorrutteella!

3.4.2016
Reseptin ainekset
10 kpl
120 g
voita
2 1/4 dl
maitoa
25 g
hiivaa
3/4 dl
sokeria
8 dl
vehnäjauhoja
Täyte
50 g
voita
50 g
tuorejuustoa
1 1/2 dl
sokeria
1 kpl
sitruunan raastettua kuorta
Kuorrute
50 g
tuorejuustoa
15 g
voita
1 rkl
sitruunan mehua
1/2 dl
tomusokeria

Sitruunakierrepullat – ohje:

  1. Valmista ensin pullataikina. Sulata voi ja anna jäähtyä hetken. Ota täytteen ja kuorrutteen voi huoneenlämpöön.
  2. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murusta hiiva joukkoon, sekoita. Lisää sokeri, voisula ja noin puolet vehnäjauhoista. Sekoita puuhaarukalla voimakkaasti, kunnes seos on tasaista. Lisää loput vehnäjauhot vähän kerrallaan joukkoon, alusta taikinaa käsin tai koneella kunnes se on kimmoisaa eikä tartu alustaan tai kulhoon.
  3. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä n. 30 minuuttia tai kunnes se on kaksinkertaistunut kooltaan. Yhdistä kulhossa voi, tuorejuusto, ja sitruunan raastettu kuori.
  4. Jauhota leivinalusta, kauli taikinasta n. 50×30-senttinen ohuehko levy. Levitä täyte tasaisesti levyn päälle, ripottele pinnalle sokeri. Jätä taikinasuorakaiteen alareunasta n. sentti paljaaksi.
  5. Rullaa taikinalevy pitkittäissuunnassa kireälle rullalle, koita saada rullasta mahdollisimman tasapaksu ja venytä tarvittaessa valmista rullaa pidemmäksi. Rullan pitää olla tiukka, jotta pullat kohoavat tasaisesti.
  6. Leikkaa pötköstä n. 4-senttisiä paloja, asettele pullat pystyyn 20×20-senttisen vuoan pohjalle tasaisesti. Anna pullien kohota peitettyinä vielä n. 30 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  7. Paista kohonneet pullat uunin keskitasolla n. 30 minuutin ajan.
  8. Valmista kuorrute sekoittamalla kaikki ainekset yhteen. Lisää tarvittaessa maitoa, mikäli haluat juoksevamman rakenteen. Valuta kuorrute hieman jäähtyneiden pullien päälle, nauti. Jos et syö kaikkia pullia heti, säilytä ne kylmässä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt