Croissant ja pipari treffeillä
Kahden valmistaikinan kieppi! Helppojen piparirullapullien sisällä on mausteinen kanelivoi – katso helppo ohje
1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 0 min
Pakastealtaan piparkakkutaikinasta ja purkkicroissanttaikinasta tulee mehevä rullapulla. Taikinakerrosten väliin sivellään jouluinen maustevoi. Nam joka puraisulla!
Reseptin ainekset
6 pullaa
½ pkt (250 g)
valmista piparkakkutaikinaa
1 tlk (240 g)
valmista croissanttaikinaa (esim. Danerolles)
3 rkl
voita tai margariinia
1 rkl
sokeria
1 tl
kanelia
½ tl
jauhettua pomeranssinkuorta
Pikeeri
1
valkuainen
3 dl
tomusokeria
- Sulata piparkakkutaikina pakkauksen ohjeen mukaan.
- Levitä croissanttaikina työalustalle. Katkaise croissanttaikina siinä olevien pystylinjojen mukaan kolmeen osaan ja laita työtasolle niin, että saat yhden suorakaiteen muotoisen levyn. Nipistele taikinan leikkuulinjat kiinni. Kauli piparitaikina saman kokoiseksi levyksi.
- Sulata rasva pienessä kulhossa mikrossa. Lisää sokeri ja mausteet ja levitä maustevoi croissanttaikinan pinnalle. Laita piparkakkutaikina croissanttaikinan päälle.
- Rullaa taikinat pitkältä sivulta rullaksi. Leikkaa rulla kolmeen osaan ja rullat pitkittäin kahtia. Käännä leikkauspinta ylöspäin ja kiepauta taikina rullalle. Laita rullat muffinipellille.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 20–25 minuuttia. Koristele jäähtyneet leivonnaiset pikeerillä.
Saat vegaaniset rullapullat, kun valitset vegaanisen piparitaikinan ja kasvipohjaisen voin tai laktoosittoman margariinin.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat