Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Pullavanukas – nostalginen lohtuherkku

45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min

Pullavanukas on makea, nostalginen herkku. Pullavanukas on myös mainio hävikkiruoka, sillä siihen saa upotettua kätevästi kuivahtaneet pullat, hillopurkkien pohjat ja talvella pakastemarjat.

26.6.2013
Reseptin ainekset
5 annosta
200 g
mansikoita
1 dl
mansikkahilloa
300 g
pullaa (pitkoa)
3 dl
kevytmaitoa
2 kpl
munaa
2 rkl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
1/2 tl
kardemummaa (jauhettua)
Pinnalle
1 rkl
sokeria
1 rkl
voita
Lisäksi
vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa
mansikoita

Pullavanukas – ohje:

  1. Perkaa ja kuutioi mansikat. Sekoita ne hillon joukkoon. Viipaloi pullapitko. Vatkaa kulhossa maito, munat, sokerit ja kardemumma tasaiseksi seokseksi.
  2. Upota pullaviipaleet yksi kerrallaan munamaitoon ja odota hetki, kunnes neste on imeytynyt.
  3. Lado viipalet voideltuun piirasvuokaan limittäin mansikkahillon kanssa. Valuta halutessasi loppu liemi pullien päälle vuokaan.
  4. Ripottele pinnalle sokeri sekä voi pieninä nokareina. Paista 175-asteisessa uunissa 30 minuuttia.
  5. Tarjoa pullavanukas lämpimänä vaniljakermajäätelön tai kermavaahdon sekä mansikoiden kanssa.

Pullanvanukkaasta on monia versioita. Yksi tykkää pehmeästä, toinen pinnaltaan kuivahtaneesta. Löydä oma suosikkisi liemen määrää vaihtelemalla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt