Pullavanukas – nostalginen lohtuherkku
45 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
30 minPullavanukas on makea, nostalginen herkku. Pullavanukas on myös mainio hävikkiruoka, sillä siihen saa upotettua kätevästi kuivahtaneet pullat, hillopurkkien pohjat ja talvella pakastemarjat.
KA
4.1
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 26.6.2013

Pullavanukas – nostalginen lohtuherkku
Ainekset (5 annosta)
- 200 gmansikoita
- 1 dlmansikkahilloa
- 300 gpullaa (pitkoa)
- 3 dlkevytmaitoa
- 2 kplmunaa
- 2 rklsokeria
- 1 tlvaniljasokeria
- 1/2 tlkardemummaa (jauhettua)
Pinnalle
- 1 rklsokeria
- 1 rklvoita
Lisäksi
- vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa
- mansikoita
Pullavanukas valmistuu näin:
- Perkaa ja kuutioi mansikat. Sekoita ne hillon joukkoon. Viipaloi pullapitko. Vatkaa kulhossa maito, munat, sokerit ja kardemumma tasaiseksi seokseksi.
- Upota pullaviipaleet yksi kerrallaan munamaitoon ja odota hetki, kunnes neste on imeytynyt.
- Lado viipalet voideltuun piirasvuokaan limittäin mansikkahillon kanssa. Valuta halutessasi loppu liemi pullien päälle vuokaan.
- Ripottele pinnalle sokeri sekä voi pieninä nokareina. Paista 175-asteisessa uunissa 30 minuuttia.
- Tarjoa pullavanukas lämpimänä vaniljakermajäätelön tai kermavaahdon sekä mansikoiden kanssa.
Pullanvanukkaasta on monia versioita. Yksi tykkää pehmeästä, toinen pinnaltaan kuivahtaneesta. Löydä oma suosikkisi liemen määrää vaihtelemalla.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
4.11