4,1(9)
Pullavanukas – nostalginen lohtuherkku
kasvis
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min
Pullavanukas on makea, nostalginen herkku. Pullavanukas on myös mainio hävikkiruoka, sillä siihen saa upotettua kätevästi kuivahtaneet pullat, hillopurkkien pohjat ja talvella pakastemarjat.
Julkaistu 26.6.2013
Maku
Reseptin ainekset 5 annosta
200 gmansikoita
1 dlmansikkahilloa
300 gpullaa (pitkoa)
3 dlkevytmaitoa
2 kplmunaa
2 rklsokeria
1 tlvaniljasokeria
1/2 tlkardemummaa (jauhettua)
Pinnalle
1 rklsokeria
1 rklvoita
Lisäksi
vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa
mansikoita

Pullavanukas – ohje:

  1. Perkaa ja kuutioi mansikat. Sekoita ne hillon joukkoon. Viipaloi pullapitko. Vatkaa kulhossa maito, munat, sokerit ja kardemumma tasaiseksi seokseksi.
  2. Upota pullaviipaleet yksi kerrallaan munamaitoon ja odota hetki, kunnes neste on imeytynyt.
  3. Lado viipalet voideltuun piirasvuokaan limittäin mansikkahillon kanssa. Valuta halutessasi loppu liemi pullien päälle vuokaan.
  4. Ripottele pinnalle sokeri sekä voi pieninä nokareina. Paista 175-asteisessa uunissa 30 minuuttia.
  5. Tarjoa pullavanukas lämpimänä vaniljakermajäätelön tai kermavaahdon sekä mansikoiden kanssa.

Pullanvanukkaasta on monia versioita. Yksi tykkää pehmeästä, toinen pinnaltaan kuivahtaneesta. Löydä oma suosikkisi liemen määrää vaihtelemalla.

Kommentoi »