Pullavanukas – nostalginen lohtuherkku
kasvis
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min
Pullavanukas on makea, nostalginen herkku. Pullavanukas on myös mainio hävikkiruoka, sillä siihen saa upotettua kätevästi kuivahtaneet pullat, hillopurkkien pohjat ja talvella pakastemarjat.

Reseptin ainekset 5 annosta
200 gmansikoita
1 dlmansikkahilloa
300 gpullaa (pitkoa)
3 dlkevytmaitoa
2 kplmunaa
2 rklsokeria
1 tlvaniljasokeria
1/2 tlkardemummaa (jauhettua)
Pinnalle
1 rklsokeria
1 rklvoita
Lisäksi
vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa
mansikoita
Pullavanukas – ohje:
- Perkaa ja kuutioi mansikat. Sekoita ne hillon joukkoon. Viipaloi pullapitko. Vatkaa kulhossa maito, munat, sokerit ja kardemumma tasaiseksi seokseksi.
- Upota pullaviipaleet yksi kerrallaan munamaitoon ja odota hetki, kunnes neste on imeytynyt.
- Lado viipalet voideltuun piirasvuokaan limittäin mansikkahillon kanssa. Valuta halutessasi loppu liemi pullien päälle vuokaan.
- Ripottele pinnalle sokeri sekä voi pieninä nokareina. Paista 175-asteisessa uunissa 30 minuuttia.
- Tarjoa pullavanukas lämpimänä vaniljakermajäätelön tai kermavaahdon sekä mansikoiden kanssa.
Pullanvanukkaasta on monia versioita. Yksi tykkää pehmeästä, toinen pinnaltaan kuivahtaneesta. Löydä oma suosikkisi liemen määrää vaihtelemalla.