Maku

Pullavanukas – nostalginen lohtuherkku

45 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
30 min
Pullavanukas on makea, nostalginen herkku. Pullavanukas on myös mainio hävikkiruoka, sillä siihen saa upotettua kätevästi kuivahtaneet pullat, hillopurkkien pohjat ja talvella pakastemarjat.
KA
4.1
0
Julkaistu: 26.6.2013


Ainekset (5 annosta)

  • 200 gmansikoita
  • 1 dlmansikkahilloa
  • 300 gpullaa (pitkoa)
  • 3 dlkevytmaitoa
  • 2 kplmunaa
  • 2 rklsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1/2 tlkardemummaa (jauhettua)

Pinnalle

  • 1 rklsokeria
  • 1 rklvoita

Lisäksi

  • vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa
  • mansikoita
Tulosta

Pullavanukas valmistuu näin:

  1. Perkaa ja kuutioi mansikat. Sekoita ne hillon joukkoon. Viipaloi pullapitko. Vatkaa kulhossa maito, munat, sokerit ja kardemumma tasaiseksi seokseksi.
  2. Upota pullaviipaleet yksi kerrallaan munamaitoon ja odota hetki, kunnes neste on imeytynyt.
  3. Lado viipalet voideltuun piirasvuokaan limittäin mansikkahillon kanssa. Valuta halutessasi loppu liemi pullien päälle vuokaan.
  4. Ripottele pinnalle sokeri sekä voi pieninä nokareina. Paista 175-asteisessa uunissa 30 minuuttia.
  5. Tarjoa pullavanukas lämpimänä vaniljakermajäätelön tai kermavaahdon sekä mansikoiden kanssa.
Pullanvanukkaasta on monia versioita. Yksi tykkää pehmeästä, toinen pinnaltaan kuivahtaneesta. Löydä oma suosikkisi liemen määrää vaihtelemalla.
MITÄ PIDIT?
4.11
Kommentoi »