


Sokerin kimmallusta
Kuin kahvilan suosikkipulla! Kardemummakierteissä on reilusti kardemummaa sekä taikinassa että täytteessä
1 h 55 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h 15 min
Ruotsalaisten suosikkipulla kätkee kierteisiinsä reippaasti kardemummaa. Itse taikinaan tulee vähemmän sokeria ja rasvaa kuin tavalliseen taikinaan, mutta kristallisointi tekee pullasta täyteläisen.
Reseptin ainekset
35–40 kpl
50 g
tuorehiivaa
5 dl
täysmaitoa
1
muna
1 dl
sokeria
1 tl
suolaa
2 tl
kardemummaa
noin 16 dl
vehnäjauhoja
100 g
voita (huoneenlämpöisenä)
Täyte
100 g
voita (huoneenlämpöisenä)
1 dl
sokeria
1 dl
fariinisokeria
1½ rkl
kardemummaa
Kristallisointi
noin 75 g
voita
noin 2 dl
sokeria
Kardemummakierteet − ohje:
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muna, sokeri ja mausteet. Sekoita noin 2/3 jauhoista sekaan. Lisää voi ja alusta loput jauhot taikinaan. Lisää jauhoja, kunnes taikina juuri ja juuri irtoaa kulhon reunoista. Kohota liinan alla noin kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.
- Mittaa kaikki täytteen aineet kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
- Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa kahteen osaan. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (noin 30 × 60 cm). Levitä puolet täytteestä puolelle levystä (30 × 30 cm alueelle) ja käännä tyhjä taikinapuoli päälle. Kauli kevyesti levyn päältä niin että taikinat tarraavat toisiinsa.
- Leikkaa taikinasta 1,5 cm suikaleita (pituus 30 cm) ja kieritä molemmista päistä kierteille. Pyöräytä pitkä kierre pyöreäksi pullaksi ja taita pää pullan alla, jotta kierteet eivät aukea paistuessaan. Toista sama toisella taikinapuolikkaalla.
- Anna pullien kohota liinan alla pellillä noin 30 minuuttia.
- Paista 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia. Anna pullien jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen kuorruttamista.
- Sulata voi kattilassa tai mikrossa. Mittaa sokeri esimerkiksi keittolautaselle. Kasta pullat yksitellen voisulaan ja nosta puhtaalle leivinpaperille. Anna voin asettua pullan pintaan 3–4 minuuttia. Kierittele pullat sokerissa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat